Witam w mini Dream Worldzie.
Mam tu dla każdego chętnego pokemony z Dream World Ability lub Hidden Ability w Dream Ballach, samice starterów i skamieliny w różnych Ballach (dostępne Balle na poniższej liście).
W grach 6 generacji wszystkie to samice a w 7 samice, samce i bezpłciowe (zależy od gatunku - jeśli się da to będzie samica).
Breeduję je sama a ojcem wszystkich jest 6x31 Ditto i niektóre mają też egg moves.
Jak je zdobyć?
1) Piszecie tu post:
-Nick w grze (kraj - wiem że niektórzy mają inny niż Polska) i wersję gry (X, Y, OR, AS, S, M, UM, US).
-Jakiego pokemona z poniższej listy chcecie (wszystkie są w DreamBallach – jeśli pokemon ma 2 formy napiszcie którą chcecie).
-Odpowiedzi (wypełniacie później - patrz punkt 2).
2) Wysyłam wam wiadomość z 3 losowymi „zagadkami” (dotyczą one gier i anime - spokojnie nie są takie trudne), odpowiedzi na nie wrzucacie do swojego postu (odpowiedź to zazwyczaj jedno lub 2 słowa, nie wrzucacie pytań tylko same odpowiedzi) jak odpowiecie na 2 z 3 pok jest wasz (jeden na osobę po jego odebraniu możecie prosić o następnego).
3) Jak zgadliście wrzucacie na GTS samca Magikarpa (dla gier: X, Y, OR, AS) albo Pikipeka (dla gier S&M i US&UM) o imieniu KNB1307.
Chcecie za niego wybranego przez was poka na lv od 1 do 10. Najlepiej między 19 a 21 - chyba że dam znać, że już można.
4) Po wymianie sprawdźcie czy osoba od której dostaliście poka jest z Polski i czy nazywa się KNB. Gracze Japońscy robią czasem dziwne wymiany.
5) Jeśli nie odpowiecie poprawnie możecie spróbować ponownie z tymi samymi zagadkami lub wymienić 1 z nich na inną albo wybrać innego poka i dostać nowy zestaw.
Oferta specjalna: Jeśli masz samicę poka w DreamBallu z DWA, której nie ma na mojej liście możesz sobie za nią wybrać 2 poki z poniższej listy bez konieczności odpowiadania na zagadki (interesują mnie legalne poki - nie chcę widzieć żadnych Fennekinów czy Scatterbugów w Dream Ballach).
Bonus: Za odpowiedź 3/3 zagadki losowy przedmiot (kamień do ewolucji lub berry).
Na 3 stronie dalej trwa zabawa w chowanego dla gier 6 generacji.
Dostępne poki (hoduję je na zamówienie więc czasem może zająć to chwilę - w razie opóźnień dam znać):
Dla gier X, Y, OR, AS:
![[Obrazek: hfxioZ1.jpg]](http://i.imgur.com/hfxioZ1.jpg)
* - oznacza że Dream World Ability poka jest inny niż jego HA.
Dla gier S&M i US&UM: