StronaForumPokedex

Nowy moderator globalny i prefiksy wątków

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sklepy z Pokemonami
9.11.2010, 21:45
*
Sklepy z Pokemonami
Hej.
Ten wątek powstał z myślą o pomocy wszystkim graczom Pokemon. Otóż chodzi mi, o sklepy, gdzie można kupić gry i karty pkmn:
Np gdzie mozna szukać gdy wyjdzie nowa gra, lub gdzie teraz mozna znaleść starą/nową grę tanio, bądź jeżeli poleca się sklepy int (z czego korzystać nie radze) to strony gdzie można kupić legalne, oryginalne gry.

Ja co do gier polecam Media-markt, Empik i Saturn.
Jeżeli chodzi o karty, to kart raczej nie mam, lecz o ile się orientuje, są napewno w Empiku (oczywiście w sklepach RPG lecz nie wiem, czy np katowicki SMOK jest też np. w Krakowie) i podobno słyszałem (lecz nie jestem pewien!, że karty najtaniej w Tesco.

[Obrazek: Arinald.png]

Temat który wg. Ciebie nadaje się do zamknięcia? Napisz o nim do mnie.
Potrzebujesz pomocy z jakąkolwiek grą? Zgłoś się do mnie.
Zielony w twoim poście? To znak, że wymagał on małej poprawy.
Ktoś Cię obraził? Natychmiast o tym informuj!!!
Friend Code 3DS: 1719-3288-5462
Ktoś chętny na partyjkę Kid Icarusa? PM me please.
Odpisz
10.11.2010, 0:00
*
RE: Sklepy z Pokemonami
Dziwne, ja od jakiegoś czasu kart w Empiku nie widuję...
Wiem natomiast, że są w Cartoon Planet.

[Obrazek: baner.png]
Temat na forum PoPL Galeria na Photobucket

Poszukuję osoby znającej dobrze japoński, do konsultacji przy fansubach. A także fana sportów motorowych (z naciskiem na F1 i jej podobne), do fansubu pewnego anime o tejże tematyce do konsultacji w sprawach słownictwa. Zgłoszenia przysyłać na PW.
Odpisz
10.11.2010, 17:16
*
(9.11.2010 21:45)arinald napisał(a):  Ja co do gier polecam Media-markt, Empik i Saturn.
Jeżeli chodzi o karty, to kart raczej nie mam, lecz o ile się orientuje, są napewno w Empiku (oczywiście w sklepach RPG lecz nie wiem, czy np katowicki SMOK jest też np. w Krakowie) i podobno słyszałem (lecz nie jestem pewien!, że karty najtaniej w Tesco.

MediaMarkt gry Pokemon GBA do 90zł, NDS do 170zł
Empik gry Pokemon GBA do 130zł, NDS do 200zł lub wyżej
W Saturnie nie spotkałem się z grami Pokemon :O
Jeszcze są w Carrefour, HG/SS były po 129zł, polecam!

PTCG... Tesco to nie wiem, ale z tego co słyszałem, to pono 17zł booster
Real 19.99zł
Carrefour 19.09zł
Kioski (okazjonalnie) oryginalne 21zł, podróby 5zł
W Gdańsku na pewnych okolicznościowych targach spotkałem się w te wakacje z boxem PTCG gdzie była spora ilość kart oryginalnych za jedyne... 16zł! Była to przecena, gruba, najwyraźniej.

Cytat:Legends wykonaj lepszy layout, bo o kodowanie Cię nie proszę, ale Twój Source of Life wcale lepszy od Mpoke nie był, więc nie wiem po co ich krytykujesz. Grafika jest na wysokim poziomie, jeśli chodzi o PPS. Może nawet i ogólnie o scenę pokemon na świecie

Inaka napisała :
Cytat:No wiesz... Szczecinianie mają specyficzne poczucie humoru i charaktery xD

Spider-Pig, Spider-Pig, lata i fruwa tu i tam, Spider-Pig, Spider-Pig, aaach twój przyjazny Spider-Pig!
Odpisz
10.11.2010, 17:48
*
Daj mi szczegółowe namiary na sklepy z grami GBA/GBC to będziesz wielki :3.
Smok w Krakowie jest, jego jaskinia mieści się na 2 piętrze Kazimierza. Bezpośrednio przy KFC, więc miejscówa świetna :3.
W Krakowskich Empikach kart nie ma, amen.
Duży ruch jest w Katowicach. Bard tam jest, dużo kart.
A poza tym to isa. Chyba najtańsze/najpewniejsze źródło kart w Polsce.

Odpisz
10.11.2010, 18:14
*
(sytuacja Zamość)
Ja w Carrefourze widziałem tylko Battle Revolution(Wii). Nie wiem jak w reszcie, bo Empiku nie ma, a Media Markt dopiero będzie.

Kart nigdzie nie widziałem.
Odpisz
10.11.2010, 18:26
*
Opticum, za namiary na tak tanie bosterki ptcg będę choooolernie wdzięczny :3

[Obrazek: MLG.png]
Misaki Iwane - za co go kochamy
mrrrrrr - Nid
Odpisz
10.11.2010, 19:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.11.2010 19:40 przez rubin.)
*
[Warszawa]

Gry: Większość małych sklepików konsolowych. Ceny za nówki w przedziale od 149 do 169 zł. W Empikach ani innych Media Marktach Pokemonów (od czasów Emeralda) nie widziałam, a jeśli nawet to co za cymbał kupowałby grę za 200+ zł :/

Karty: Były w każdym Empiku do jakiego wchodziłam, choć nie wiem jak sytuacja ma się teraz. Są też w Graalu w Galerii Mokotów. Cena za booster: nie pamiętam do końca, ale mój portfel wtedy gorzko zapłakał Wink

Inne: W Komikslandzie na stacji metra Centrum można kupić te takie broszki co się przyczepia do koszuli/plecaka. Widziałam m.in. Jirachiego, Snorlaxa, Dawn & Lucasa a nawet... Mudkipa Wink Mają tam też kubek z Pikachu, a z boku wala się jakaś stara gazetka z Pokemonami (Team Rocket na okładce). Właściciele sklepu chyba sami po cichu lubią Poki, raz przyłapałam sprzedawczynie jak grała w HeartGolda na sklepowym komputerze...

[Obrazek: mudkipsx.png]

Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience.
Odpisz
10.11.2010, 20:09
*
Też bym dał czerisza za sklep z grami na gba Big Grin

[Obrazek: Arinald.png]

Temat który wg. Ciebie nadaje się do zamknięcia? Napisz o nim do mnie.
Potrzebujesz pomocy z jakąkolwiek grą? Zgłoś się do mnie.
Zielony w twoim poście? To znak, że wymagał on małej poprawy.
Ktoś Cię obraził? Natychmiast o tym informuj!!!
Friend Code 3DS: 1719-3288-5462
Ktoś chętny na partyjkę Kid Icarusa? PM me please.
Odpisz
10.11.2010, 22:27
*
>Szczecin
GBA gry w cenie nawet 20zł (np. FireRed)
NDS gry w cenie nawet 50zł
>Gdańsk (Targi Gdańskie)
podróby gry w cenie nawet 10zł

Szczegółowe informacje o miejscach sprzedaży via GG ;o

Naklejki Pokemon świecące w ciemności/odblaskowe/zwyczajne arkusz 26 naklejek 6zł chyba Tongue

Cytat:Legends wykonaj lepszy layout, bo o kodowanie Cię nie proszę, ale Twój Source of Life wcale lepszy od Mpoke nie był, więc nie wiem po co ich krytykujesz. Grafika jest na wysokim poziomie, jeśli chodzi o PPS. Może nawet i ogólnie o scenę pokemon na świecie

Inaka napisała :
Cytat:No wiesz... Szczecinianie mają specyficzne poczucie humoru i charaktery xD

Spider-Pig, Spider-Pig, lata i fruwa tu i tam, Spider-Pig, Spider-Pig, aaach twój przyjazny Spider-Pig!
Odpisz
11.11.2010, 15:18
*
Gry:
Media Martkt:Widziałem pokemon HG/SS i kiedyś FR/LG.
Saturn:W nim se kupiłem HG,było jeszcze SS i Emerald.
Empik:Było tylko HG/SS
Karty:
Cartoon Planet:Mega dużo kart pokemon boosterki mają po 17zł z każdej serii 0_0
Rynek:Często na nich widuję karty z base setu.
Gameox:Dużo boosterków,raz jak kupiłem sobie tam okładki na karty to chyba była jakaś promocja i jakiegoś boosterka pokemon mi dali i Talie kart Dulel Masters.
Isa.PL:Kupuję tam ciągle chyba najlepszy sklep z kartami.
(10.11.2010 19:38)rubin napisał(a):  Inne: W Komikslandzie na stacji metra Centrum można kupić te takie broszki co się przyczepia do koszuli/plecaka. Widziałam m.in. Jirachiego, Snorlaxa, Dawn & Lucasa a nawet... Mudkipa Wink Mają tam też kubek z Pikachu, a z boku wala się jakaś stara gazetka z Pokemonami (Team Rocket na okładce). Właściciele sklepu chyba sami po cichu lubią Poki, raz przyłapałam sprzedawczynie jak grała w HeartGolda na sklepowym komputerze...
Ja widziałem jak byłem u fryzjera,że jakiś gościu co komuś obcinał włosy grał se na DSie w pokemon Yellow.

[Obrazek: GwGY.png]
Trololololo
Odpisz
11.11.2010, 20:59
*
Zachodnia część GOPu:

Katowice:

Bard - PTCG

Silesia City Center - SMOK - PTCG w dużych ilościach i turnieje

SCC, Empik - Były karty, już nie ma, można się czasem natknąć na gry

Bytom

CH Plejada - Empik - j.w. z tym, ze można kupić DP PL

Zabrze

CH M1 - Empik - Patrz Empik w Bytomiu

CH M1 - Media Markt - Bywają tam gry na NDSa, żadnych gier na GBA nie ma i od dawna nie było

CH Platan - U Żyrafy - okazyjnie PTCG

Ponadto

Zapomnieliście:

Kraków - Szecherezada - PTCG

[Obrazek: sig.php]

Ten kolor oznacza, że wtryniłem Ci się w posta
Odpisz
11.11.2010, 21:43
*
w poznaniu jest bard jeszcze Wink nawet dwa sklepy ma!
Odpisz
12.11.2010, 1:13
*
Można spytać gdzie teraz się mieści Szecherezada? Bo nieraz zaglądałam do tego sklepu w jego poprzedniej siedzibie, ale już dawno zapomniałam gdzie się przenieśli.

[Obrazek: baner.png]
Temat na forum PoPL Galeria na Photobucket

Poszukuję osoby znającej dobrze japoński, do konsultacji przy fansubach. A także fana sportów motorowych (z naciskiem na F1 i jej podobne), do fansubu pewnego anime o tejże tematyce do konsultacji w sprawach słownictwa. Zgłoszenia przysyłać na PW.
Odpisz
28.11.2010, 23:33
*
(Skarżysko-Kamienna)

Empik (i chyba tylko tutaj)
Gry NDS - do 80-100 zł
Karty - 18 zł booster
I jeszcze były stare mangi pokemon PL (JPF wydawało) kosztowały 21 zł.

Mamoswine forever! <3
[Obrazek: skanuj0003od.jpg]
Wielkie podziękowania dla :
NID :*
Odpisz
6.12.2010, 16:04
*
UWAGA, w Empiku (WARSZAWA, SADYBA BEST MALL) widziałem Pokemon Rangers: Guardians Signs, było to już ze dwadzieścia dni temu, ale wątpię, by był popyt na takie gry, w większości nie.

(WARSZAWA)

Empik - 80 - 120 zł (NDS Gry) (SADYBA, a w Galerii Mokotów widziałem HG i SS, nie pamiętam, po ile).

http://www.drakon.ixan.net
Odpisz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Pokemon Valhalla | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS