|
Walki o odznaki czy Pokazy Pokemon?
|
|
17.08.2010, 22:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 3.03.2012 9:07 przez Kapuczino.)
|
||||
|
||||
|
Walki o odznaki czy Pokazy Pokemon?
No właśnie, od pewnego czasu dręczy mnie to i chcę znać waszą opinie.
Jak byscie byli trenerami, to co wolelibyście bardziej? Walczyć o odznaki, czy walczyć o wstążki?? Ja osobiście jak najbardziej jestem za Pokazami ^.^ Od malucha interesowałem się konkursami, łamigłówkami, ale pokazy pokemon to co innego, a i tak fajnie ^^ Jedynie co mnie się nie podoba w pokazach to ilosc wstążek ;/ zamiast pięciu to dałbym siedem. Siedem to szczęśliwa liczba ^^. Nie podoba mnie się też we wstążkach to, że niektóre są do siebie podobne, a niektóre brzydkie (o ile nie mam problemu z rozróżnieniem odznak, to o tyle z wstążkami już się takowe pojawiają ;/ heh ^^). No a wy, co o tym sądzicie?? Chcę poznać wasze opinie ![]() Pozdrawiam. EDIT: Jeżeli już głosujecie, to piszcie z jakich powodów chcielibyście być właśnie trenerem/koordynatorem a nie trenerem/koordynatorem , ok?? Pozdrawiam --------------------------------------------------------------------- (Jeśli temat w złym dziale lub taki już był to serdecznie przepraszam.) Dodałem możliwość równoczesnego zdobywania odznak i brania udziału w pokazach. ~Kapuczino |
||||
|
18.08.2010, 12:09
|
||||
|
||||
|
RE: Walki o odznaki, czy Pokazy Pokemon?
Zawsze mogłeś zedytować posta,ja jestem za odznakami gdyż mam z nich po prostu większą frajdę i pewnie poki by mi prędzej ewlnęły jak bym wałczył niż bym był koordynatorem^^
|
||||
|
18.08.2010, 13:11
|
||||
|
||||
Cytat:pewnie poki by mi prędzej ewlnęły jak bym wałczył niż bym był koordynatorem W pokazach nie chodzi o ewolucję. Czasami niewyewoluowane pokemony mają większe szanse na pokazanie się z tej lepszej strony niż takie duże i ciężkie. Ja pewnie byłbym trenerem, ale że wszystko jest dla ludzi, to i w pokazach bym wystartował. Moim zdaniem walki są ciekawsze, ale i w nich przydają się niektóre pokazowe kombinacje co często można zobaczyć w anime ;p |
||||
|
|
18.08.2010, 13:24
|
||||
|
||||
|
A mnie pokazy lepiej przypadają do gustu ^.^
Coś wam powiem, może się trochę zdziwicie, no ale zaryzykuje ![]() W anime nigdy przeważnie regionu Hoenn nie lubiłem, w grach już tak xD....uważam że pokazy lepsze są w anime. Co do Sinnoh, to zawsze lubiłem ten region w anime, w grach już mniej. Pozdrawiam |
||||
|
18.08.2010, 14:42
|
||||
|
||||
|
Eliroth:
Cytat:w nich przydają się niektóre pokazowe kombinacje co często można zobaczyć w anime ;pmasz rację, np. występ Ambipom w Solaceon zainspirowała Asha do prób użycia Kontra-Tarczy |
||||
|
18.08.2010, 14:49
|
||||
|
||||
|
Zdecydowanie bardziej wolę walki o odznaki. Bardziej skomplikowane i więcej trzeba myśleć. Zarabiasz za nie pieniądze itd. Za walki zdobywsz poziomy, za poziomy ataki, a bez ataków nie ma pokazow, więc bardziej opłacalne są walki o odznaki.
![]() ![]()
|
||||
|
18.08.2010, 15:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.08.2010 18:44 przez PokeStudy.)
|
||||
|
||||
|
Wiesz, prawda że w pokazach też są potrzebne walki, ale wcale nie trzeba walczyć o odznaki, można robić co się chce przecież xD.
|
||||
|
18.08.2010, 16:04
|
||||
|
||||
Cytat:Bardziej skomplikowane i więcej trzeba myśleć.To pokazy są bardziej skomplikowane, a używać mózgu trzeba w obu, w jednakowym stopniu. Ja jestem bezstronny, szczerze mówiąc to najchętniej w wieku 12-13 lat zapisałbym się do Rangersów, bo jak widziałem, jak Kellyn wysoko skakał (kilka metrów to było : 3), to już zachciało mi się być Rangerem, czyli już tak gdy stuknie mi 15-16 powinienem być pełnoprawnym Ochroniarzem Natury i Pokemonów : 3 Cytat:Zarabiasz za nie pieniądze itdZa wygranie z Liderem nie zdobywasz kasy, jest to tylko dodatek do gier, aby gracze mieli kasę na ekwipunek. Cytat:Za walki zdobywsz poziomy, za poziomy ataki, a bez ataków nie ma pokazow, więc bardziej opłacalne są walki o odznaki.Nie rozmawiamy tutaj o grach, w Anime nie zdobywa się poziomów, a jedynie gdy pok walczy staje się szybszy, silniejszy itd. Jedynie poziomy pojawiają się w grach i mandze, no dobra, zwracam chonor bo jestem fanem Mangi Pokemon Special <3 . Dalej, ataki w anime zdobywa się ucząc je stworka, lub w jakiś bliżej nieokreślony sposób. W jaki sposób Pikachu Asha nauczył się Iron Tail? W jaki sposób jego Turtwig nauczył się Energy Ball? Są to tylko przykłady, choć w mandze bardzo możliwe, że stworki zdobywają ataki poprzez doświadczenie. Więc Twój jak i tworzyciela tematu post był niepełny ponieważ nie napisaliście na czym się wzorujecie. ![]() Podziękowania dla: ~Nid |
||||
|
18.08.2010, 16:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.08.2010 16:14 przez Twister.)
|
||||
|
||||
|
Tu chodzi o anime, czy o gry? Zresztą nieważne, bo i tak nie lubię pokazów. W grach mnie to strasznie nudziło, klikałem byle co byleby wyjść z tego głupiego konkursu. W anime to o ile w AG było to jeszcze znośne, to w DP przesadzili. Wprowadzili jakieś głupie sweet przebrania (w dodatku Dawn dali sukienkę różową blee), wszystko bardziej błyszczy, obrzydliwe efekty 3D w atakach, które próbują zrobić wszystko jeszcze bardziej cukierkowe, śliczne i słodkie. Aż mi się rzygać chce. Dlatego omijam ten odcinki. W ogóle nie podoba mi się idea wykorzystywania pokemonów do robienia piękniuśkich występów. Pokemony mają walczyć, a nie ładnie wyglądać. O ile w grach było to opcjonalne (na szczęście), o tyle w anime zrobili z tego show na skalę ligi pokemon, by przyciągnąć dziewczynki do oglądania.
(18.08.2010 16:04)Matt Hoshiro napisał(a): Nie rozmawiamy tutaj o grach, w Anime nie zdobywa się poziomów Temat jest w dyskusjach ogólnych, więc o grach chyba też można gadać
Jeżeli to przeczytałeś, to znaczy, że właśnie zmarnowałeś kolejne 4 sekundy swojego życia. |
||||
|
18.08.2010, 16:39
|
||||
|
||||
|
Wybacz, ale to że pokemony są takie bardziej (jak ty to mówisz) ''cukierkowate, śliczne i słodkie'' to tylko zwiększa to szansę wygrania konkursu
![]() Szkoda że w grach, te konkursy nie dają nam żadnej satysfakcji, w anime to jest Grand Festival, czemu nie może tak też być w grach? :<... Kto Ci powiedział że pokemony mają walczyć?? Pokemony mają być przede wszystkim zadbane o trenera, a to czy on chcę by był wojownikiem czy żeby ładnie wyglądał, to to już sprawa gustu. Gdyby pokemony się napieprzały tak jak za czasów drugiej wojny światowej, to mielibyśmy nie Pokemony, a kolejne DigiBakugany oO.. ja tam się cieszę że są pokazy ^^ pokazują piękno i siłe danego pokemona .No ale... nie od samego początku były przecież pokazy, prawda?? ^^ Poza tym, to ja OD ZAWSZE na 1szym miejscu stawiałem na wygląd, nie wezmę czegoś co nie komponuje się z moją postacią, albo paskudnie wygląda, nawet jakby to miało SuperHiper moc... już wolę słabszego, ale ładniejszego i zgrabnego ^^ (tak samo jest u mnie z wyborem telefonu komórkowego )Mam nadzieję, że już wyjaśniłem Tobie, dlaczego mnie pokazy bardziej podchodzą ^^ Dziękuję i Pozdrawiam. Pozdrawiam. |
||||
|
18.08.2010, 16:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.08.2010 16:48 przez Matt.)
|
||||
|
||||
Cytat:Masz rację, ale tak na czystą logikę, chyba nie będziemy wcielać się w postać z gry 2D xD Tu chyba chodzi o to jakby to było jeśli żyły by Pokemony.Cytat:Nie rozmawiamy tutaj o grach, w Anime nie zdobywa się poziomówTemat jest w dyskusjach ogólnych, więc o grach chyba też można gadać Cytat:Pokemony mają walczyć, a nie ładnie wyglądać.Jak najbardziej nie zgadzam się z tym, Pokemony mają być naszymi przyjaciółmi i pomagać nam w pracach, zauważ proszę, że trener pokemon jest to jeden z tysięcy zawodów/ profesji w Poke Świecie. Cytat:Poza tym, to ja OD ZAWSZE na 1szym miejscu stawiałem na wyglądJa zawsze na charakter, inteligencję i słodkość ![]() Podziękowania dla: ~Nid |
||||
|
18.08.2010, 17:21
|
||||
|
||||
|
Matt, jak najbardziej się zgadzam.
Pokemony to nie są maszyny do zabijania, przestają Cię lubić jak ty ich źle traktujesz, musisz dbać o nie przede wszystkim, tak samo jak z prawdziwymi zwierzętami .Co do tematu, to owszem rozmawiamy o tym, kim chcielibyśmy być w Anime i życiu realnym (gry całkowicie odpadają, no bo to tylko gry.. xDD) Pozdrawiam |
||||
|
18.08.2010, 17:55
|
||||
|
||||
|
Proste, że Walczyć o odznaki i wygrać Ligę
Walki pokemon zawsze bardziej mnie pociągały
AHA
|
||||
|
18.08.2010, 19:41
|
||||
|
||||
|
A jest tu ktoś inny oprócz mnie co lubi pokazy? :] nie wiem co takiego negatywnego w tych pokazach, naprawdę.
Ale powiem wam jedno, że jeżeli miałbym wybór startować do pokazów w Kanto lub Jouto to wybrałbym Jouto, bo pokazy w Kanto to ŻENADA na całej linii, odkąd Haruka uczestniczyła w pokazach w Kanto.. to pokazy mnie się znudziły, ale teraz chęć wróciła bo mamy Hikari w Shinnou ^^ i to o wiele ciekawszą fabułę pokazów ^^ |
||||
|
18.08.2010, 19:47
|
||||
|
||||
|
Zobaczmy...
Zbieranie odznak w lidze, to nie dla mnie, bo przez mój charakter, to by nawet 1 odznaki nie chciało by się łapać. Pokazy też nie, bo trzeba wymyślać combosy, a nie wiem, czy moja kreatywność, by na to pozwalała. A więc nie wybieram żadnych z powyższych. Mógłbym być tylko Podróżnikiem, który za bardzo nie lubi walczyć. No comment ![]()
|
||||
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze

![[Obrazek: espeonbar.png]](http://img825.imageshack.us/img825/3429/espeonbar.png)
![[Obrazek: umbreonbar.png]](http://img833.imageshack.us/img833/875/umbreonbar.png)

![[Obrazek: odnid.png]](http://img522.imageshack.us/img522/5568/odnid.png)
![[Obrazek: Piesek.png]](http://myanimelist.net/signature/Piesek.png)
![[Obrazek: 36960985.png]](http://img175.imageshack.us/img175/2994/36960985.png)