Liczba postów: 221
Liczba wątków: 86
Dał Cherish Balli: 345
Otrzymane Cherish Balle: 487 (w 151 postach)
Dwa nowe materiały promujące B2/W2
W dzisiejszym odcinku japońskiego show Pokemon Smash! zostały pokazane dwa nowe materiały promujące nadchodzące gry Pokemon Black2/White2 w formie filmików.
Pierwszy, zaczyna się od sceny walki 3D Białego Kyurema przeciwko Czarnemu. Robi ona naprawdę piorunujące wrażenie! W tym filmiku zauważymy fragment bitwy 3 na 3, normalne formy Reshirama i Zekroma oraz spotkanie Ghetsisa z N.
Drugi film prezentuje wybór starterów, scene z miejsca jakim jest PokeWood. Potwierdza on także, że w nowej numeracji Unova swoje miejsce będą mieć: Emolga, Buneary i Lapras.
Liczba postów: 3 439
Liczba wątków: 23
Dał Cherish Balli: 333
Otrzymane Cherish Balle: 2463 (w 1322 postach)
RE: Dwa nowe materiały promujące B2/W2
O Ghetsis! Tęskniłem. Ciekawe, czy N znowu się z nim zbrata. To byłoby głupie z jego strony, ale nie takie głupoty ma na koncie Jednoliterowy. Na jednym trailerze widać salę, w której przeszkadzać będą silne wiatry, czyli będzie to sala Latających, czyli Skyla zostaje. Zostali do potwierdzenia jeszcze Drayden/Iris, Burgh i Clay, któregoś z nich nie będzie. Buneary i Lapras w Dexie? Okej, mogą być.
Pikaforek777
Rośliny zjada na śniadanie, obiad i kolację
Liczba postów: 289
Liczba wątków: 23
Dał Cherish Balli: 28
Otrzymane Cherish Balle: 114 (w 73 postach)
Po tych zapowiedziach o pokesmashu mowiących ile to oni informacji udziela na temat nowej gry liczyłem na odrobinę więcej, a nie jakieś 2 trailery pokazujące ciągle to samo Ale co tam premiera w europie będzie dopiero za 3 miechy wiec wszystko przed kupnem i tak bede wiedzial. Pozdro
FC Pokemon White 5372-3791-5838
FC Pokemon Platinum 0862-8363-8709
FC Pokemon Heart Gold 2322-7921-0160
FC Pokemon Black 2 3611-9535-3467
Liczba postów: 68
Liczba wątków: 3
Dał Cherish Balli: 139
Otrzymane Cherish Balle: 52 (w 24 postach)
Myślę, że te trailery nie są teraz potrzebne. Gra w japońskich sklepach niedługo się pojawi, to po kiego grzyba oni dają trailery, skoro jest już ich masa. Każdy ten trailer dużo nowych informacji nie podaje...
Jeśli jest buneary w nowym dexie to będzie też lopunny
Liczba postów: 1 220
Liczba wątków: 49
Dał Cherish Balli: 1377
Otrzymane Cherish Balle: 2395 (w 879 postach)
Kuyrem vs Zekrom - tym razem N chyba nie potraktuje Ghetsisa z taką miłością, tym bardziej, że wyraźnie widać scenę walki między nimi (choć... kto wie, co goście z Japonii wymyślą). Skyla powraca- weee (napisali już o tym na Serebii, co nie budzi we mnie stuprocentowego zaufania... chociaż zabawa z powietrzem wzbudza tylko jedną myśl).
Ponadto więcej obrazków i nagrań- większy banan na twarzy. Oszczędzanie czas zacząć.
Zwieść cię może ciągnący ulicami tłum,
wódka w parku wypita albo zachód słońca,
lecz pamiętaj: naprawdę nie dzieje się nic
i nie stanie się nic - aż do końca.
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 6
Dał Cherish Balli: 88
Otrzymane Cherish Balle: 23 (w 18 postach)
Jej! Ja juz nie wytrzymam! Dlaczego japonczycy musza zawsze byc przed nami?! Lapras, bardzo fajnie, chociaz i tak mam juz ich kilku, a przy trailerze to Ghetis spotkal sie z N'em i byli przy nich Kyurem i Reshiram. Moje podejzenia powoli sie sprawdzaja. Oni zostana polaczeni przed naszymi oczyma i o ile sie nie myle to ten zwoj, ktory trzymaja Triada Cieni to przedmiot do przyzwania Czarnego/Bialego Kyurema. N byl chyba po naszej stronie, Ghetis znowu probuje zapanowac nad swiatem. Ta gra naprawde bedzie hitem! I ta sala, no no, odnowienie, nowe emocje, rowna sie usmiech na mej twarzy. Producenci powoli ujawniaja historie, ktora bedzie mozna przezyc w grze. Biore sie za ogladanie tego jeszcze kilka razy.
Liczba postów: 2 380
Liczba wątków: 55
Dał Cherish Balli: 5219
Otrzymane Cherish Balle: 1195 (w 702 postach)
W każdym bądź razie, wiemy że napewno pojawi się Hilda z gier B/W. Ale co z Hilbertem to Bóg wie? Może w ogóle go nie będzie? Imo, ucieszylbym się bardziej .
A co do zwiastunów, bardzo podoba mi się walka z powietrzem, wreszcie jakieś odświeżenie, a tak to trailery niczym nie zaskakują bo wszystko wiemy już od dawna .
Liczba postów: 1 250
Liczba wątków: 253
Dał Cherish Balli: 1582
Otrzymane Cherish Balle: 2705 (w 911 postach)
(3.06.2012, 13:00)Ertix napisał(a): W każdym bądź razie, wiemy że napewno pojawi się Hilda z gier B/W.
Skąd wiemy? Jak dotąd nigdzie jej nie pokazali.
Animacją 3D się nie jaram, przez postęp techniczny w jakiś sposób wygląd pokemonów traci zarówno urok jak i klimat.
Ktoś kiedyś pisał o zmianie sprite'a Oshawotta i chyba się to stało. Jeśli tak to plus. W B/W był masą ruchomych pikseli a zwłaszcza na "pyszczku".
Czekam z niecierpliwością na te gry (na B2 szczególnie), bardzo interesuje mnie moment samej fuzji Kyurema z jednym z Tao Dragonów.
Liczba postów: 2 380
Liczba wątków: 55
Dał Cherish Balli: 5219
Otrzymane Cherish Balle: 1195 (w 702 postach)
Ups, faktycznie, zobaczylem obrazek ukazujący ST z Hildą na czele, to myślalem że to z BW2, dopiero teraz się przyjrzalem że to z BW :O.
Poza tym, już tak nie przesadzajcie z tą pikselozą, jakoś nie pamiętam by gry pokemon byly bez niej, od starych Redów pikseloza zawsze byla, znam osoby które do tej pory grają w serie od Redów do Emeraldów i się nie skarżą. W Pokemonach (heh, przyznaję) liczy się fabula, nie wygląd (chyba że wygląd samych pokemonów na konkursach, to tak ) więc nie jęczcie już tak. Lepiej mieć już taką pikselozę niż wypalające po oczach 3D, które-swoją drogą- jest okropne (patrz gry spin-offowe).
Natomiast co do gier to ja również czekam na B2. Poprzednio wybralem wersję White gdzie byl możliwy do zlapania Zekrom, no i wiadomo że bialy jest lepszy od czarnego, jest ''czystszy'', i ''pospolitszy''. Teraz zaś wybiorę wersję czarną, z racji zlączenia barw czerń-niebieski, oraz z tego co obserwuję to ta gra ma większą popularność aniżeli White2. Tylko Zekyurem ochydnie wygląda >.< (pal licho nazwy Black Kyurem i White Kyurem, będę mówić po swojemu).
Liczba postów: 1 250
Liczba wątków: 253
Dał Cherish Balli: 1582
Otrzymane Cherish Balle: 2705 (w 911 postach)
(3.06.2012, 14:24)Ertix napisał(a): od starych Redów pikseloza zawsze byla, znam osoby które do tej pory grają w serie od Redów do Emeraldów i się nie skarżą.
hehe np ja wciąż wielbię serię RSE.
5th Geny i tak rządzą pod względem graficznym..wystarczy porównać z HGSS, które już były daleko za DPPt.
(3.06.2012, 14:24)Ertix napisał(a): Poprzednio wybralem wersję White [...] Teraz zaś wybiorę wersję czarną, z racji zlączenia barw czerń-niebieski
Nie wiem czy to najlepszy pomysł. Skoro grałeś w W to sequelem powinno być dla Ciebie W2, pewnie poza formami Kyurema, które w takim wypadku otrzymasz nie będzie znaczącej różnicy w fabule ale i tak na Twoim miejscu bym nie mieszał ;D
Liczba postów: 1 033
Liczba wątków: 26
Dał Cherish Balli: 1571
Otrzymane Cherish Balle: 2929 (w 908 postach)
(3.06.2012, 12:38)Kleszczu napisał(a): Skyla powraca- weee (napisali już o tym na Serebii, co nie budzi we mnie stuprocentowego zaufania... chociaż zabawa z powietrzem wzbudza tylko jedną myśl).
Na pierwszym filmiku widać Skylie. Górny lewy róg w 15 sekundzie.