|
rng
|
|
19.08.2011, 14:47
|
||||
|
||||
|
Mam prośbę do wszystkich co znają się na rng w hg/ss żeby mi łatwymi słowami napisali jak to się robi.
90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć, a co najmniej 9.99% nastolatków krzyczało by: "Skacz lamusie". Jednak jeżeli należysz do tych 0.01% które po prostu wbiegło by na wieżowiec i go zepchnęło... <---------- Wklej to do sygny |
||||
|
20.08.2011, 17:15
|
||||
|
||||
|
RE: rng
Samo wytłumaczenie RNG nie za dużo Ci pomoże, sam osobiście znam tylko RNG w D/P/Pt ale dam Ci kilka porad.
1. Musisz mieć oryginalną grę oczywiście jeśli chodzi o perfect breed bo do shiny breedu za pewne nie trzeba oryginału. 2. Musisz znać swój Secred ID "SiD" bez niego nie zRNGujesz choć by nawet shiny co do perfect to słyszałem że nie jest potrzebny, SiD można sprawdzić na 2 sposoby. (1). Trzeba złapać dzikiego shiny poka i skorzystać z tego linku: http://www.pokecheck.org (2). Skorzystać z PokeSava. Jak już będziesz miał swój SiD ściągnij RNG Reporter a resztę wytłumaczyć Ci musi ktoś kto zna RNG w HG/SS. Mój Sklepik ^^ Mój kanał na YT Walka? Trede? pisz na GG
|
||||
|
20.08.2011, 18:31
|
||||
|
||||
|
oj sórdi, sórdi, ktoś Cię kiedyś zbanuje za te fałszywe porady.
(20.08.2011 17:15)Surdi napisał(a): 1. Musisz mieć oryginalną grę oczywiście jeśli chodzi o perfect breed bo do shiny breedu za pewne nie trzeba oryginału.To że tak jest w D/P/Pt, to nie znaczy że tak samo jest w HG/SS. Shiny breed w HG/SS znacznie różni się od tego w DPt, choćby na przykład fakt, że nie wynaleziono do tej pory narzędzia pozwalającego znaleźć dla danego seedu kolejnych PID frame'ów. Tak więc można mieć nieoryginalną grę (tak samo jak przy perfectach w D/P/Pt) (sam tak zaczynałem), ale daleko nie zajdziesz, bo przy co drugim resecie będą Ci wychodziły bardzo dziwne rzeczy. (20.08.2011 17:15)Surdi napisał(a): 2. Musisz znać swój Secred ID "SiD" bez niego nie zRNGujesz choć by nawet shiny co do perfect to słyszałem że nie jest potrzebny, SiD można sprawdzić na 2 sposoby.Po pierwsze, pisze się "SID", a nie "SiD". po drugie na żeby sprawdzić Pokecheckiem nie trzeba mieć shiny- to działa trochę jak pokesa- wystarczy normalny złapany przez Ciebie pok. Oprócz tego można sprawdzić SIDa innymi metodami:
(19.08.2011 14:47)pelek2000 napisał(a): Mam prośbę do wszystkich co znają się na rng w hg/ss żeby mi łatwymi słowami napisali jak to się robi.No cóż, łatwymi słowami tego RNG nie da się opisać (chociaż IMO to jest najłatwiejsze z RNG). Kiedyś, jak z rubin skończymy pisać poradnik (sic, od pół roku kończymy), to będziesz tam miał to najprościej jak się da opisane. Platinum: 3309 9361 5983 Soul Silver:3782 3580 1710 Pearl: 2107 7548 6279 Black: 1807 2302 5128 White: 1635 6393 7529 |
||||
|
20.08.2011, 20:22
|
||||
|
||||
|
Sam jesteś fałszywy lókaszu.
zamiast pisać nie potrzebną prowokacje napisał byś że popełniłem błąd tu czy tam a nie rozpisujesz się myśląc że jesteś wszechwiedzący. Pisałem to wiedząc kapkę od innych i troszkę od siebie, myślałem że tak samo jest w D/P/Pt jak i w HG/SS. a na koniec oszczędź już sobie swojej cudownej gadki bo już zapewne nie tylko mi przekrzywia oczy jak patrze w monitor. Mój Sklepik ^^ Mój kanał na YT Walka? Trede? pisz na GG
|
||||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze