StronaForumPokedex

Nowy moderator globalny i prefiksy wątków

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Promocja Ultimy czerwiec-lipiec 2011
5.08.2011, 13:10
*
Promocja Ultimy czerwiec-lipiec 2011
Witojcie Wink

Piszę posta w związku z promocją ultimy na wersje gier HeartGold i SoulSilver, jaka miała miejsce w zeszłym miesiącu.

Otóż gry (zwykła cena 179.90) były sprzedawane po 99.90, dzieki czemu mozna bylo zaoszczędzic 8 dyszek Smile

Niestety promocja, przynajmniej dla mnie, nie okazala się do końca fair...

Rok temu zamawialem na ultimie wersję SS, wszystko było super, w osobnym foliowym kartoniku dają instrukcje pl doczepioną do pudelka głównego, a w srodku jeszcze zafoliowana gra, pokewalker i inne instrukcje.
Teraz mnie podkusiło by wziąśc ten HG i jestem niemile rozczarowany: przezroczyste kółeczko na roku, gdzie sie pudełko otwiera, bylo przeciete, gdy łapałem za otwierający języczek, to juz sie zginal jakby go ktos otwieral milion razy... Do tego sama gra powinna byc zafoliowana a nie byla, do tego miała crasha na spodzie, gdy otworzylem, to gra sobie latała po pudełku...

Jestem niemile rozczarowany ultimą po raz pierwszy, wiem, że to ich wina, bo paczka byla szczelnie zalepiona i to na bank nie jest wina kuriera... dziś do nich napisałem reklamację.

Czy ktoś z Was także kupił grę w tej promocji? Piszcie.

Mish Productions: Unboxing + Reviews Smile

Odpisz
5.08.2011, 13:48
*
RE: Promocja Ultimy czerwiec-lipiec 2011
Dla mnie wygląda to tak jakby ta gra była używana, a potem ktoś ją im odsprzedał. Powinni byli o tym napisać w regulaminie promocji. Czytałeś go?

[Obrazek: mudkipsx.png]

Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience.
Odpisz
5.08.2011, 14:33
*
przeczytałem wszystko, otrzymałem odpowiedź:

Cytat:Witam, Takie właśnie sztuki przyjechały od dostawcy niestety, prawdopodobnie dlatego właśnie była taka dobra cena. Niestety obawiam się, że wszystkie sztuki tak wyglądają z całej dostawy. Muszę jeszcze się skontaktować z ,agazynem w tej sprawie. Możemy zrobić tak: oczywiście przy następnym zamówieniu proszę się przypomnieć o rabat do zamówienia w ramach przeprosin. Możemy też zrobić tak, że znajdziemy na magazynie najlepiej wyglądającą sztukę i taką do Pana wyślemy a tę Pan zwróci. Pozdrawiam, Rafał Pakuła

to napisałem szanownemu Panu, że:

Cytat:Witam, To trochę dziwne, że Państwo otrzymali używane/otworzone sztuki i sprzedajecie je w cenie promocyjnej, a przy okazji NIE PRZEDSTAWIACIE stanu faktycznego przy opisie przedmiotu. Taka sprawa spokojnie by się nadawała do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w związku z niezgodną prawnie praktyką. Proszę Państwa, w tym momencie małe przeprosiny ode mnie: przed chwilą dowiedziałem się od swoich informatorów i zdałem sobie sprawę, że pudełko ogólne gier Pokemon HeartGold/SoulSilver nie jest zafoliowane, aczkolwiek kółeczko-stempelek przezroczysty powinno byc nienaruszone. W tym momencie jedyną zafoliowaną rzeczą w edycjach gier PL powinna byc zafoliowana polska instrukcja doczepiona do pudełka. No i oczywiście zafoliowane bezpośrednio pudelko gry, ale tu już nie ma problemu, jeśli kółeczko nalepka jest nienaruszona. Oczekuję od Państwa jedynie wymiany na NOWY przedmiot, tak, by był ZGODNY z przedstawianą sprzedażą. (tzn z wyglądu nienaruszone oba kółeczka, oraz doczepiona w folii mini-instrukcja w wersji polskiej). Proszę o jak najszybszą odpowiedź w związku z tą sytuacją oraz po kontakcie z magazynem. W przypadku nie uzyskania kompromisu, niestety będę musiał podjąc pewne kroki. Oczywiście mam ze sobą grę w stanie nienaruszonym (nienaruszonym przeze mnie), fakturką oraz paczką w jakiej dostałem i w jakiej odeślę grę. Pozdrawiam, Michał

reasumując: jesli mi nie wyślą gry w stanie nowym, zgłaszam do UOKiKu i otwieram sprawę.

Rubin, Ty zamawiałaś także?

W przypadku, gdy produkt jest niezgodny z opisem, w stanie gorszym/uzywanym niz przedstawiany jako nowy i do tego jeszcze promowany promocją, to jest przestepstwo karalne.

(informacja o tym, że produkty sprzedawane przez nich są fabrycznie nowe znajduje się w statucie sklepu)

Odpisz
5.08.2011, 18:23
*
Dzięki za ostrzeżenie Wink
Obniżyli cenę 3DS-a i miałem niedługo zamawiać, ale powstrzymam się do czasu rozwiązania tej sprawy.

Naruciakk.com
Odpisz
5.08.2011, 18:27
*
Ale jaja.
Nie fajna ta Ultima, to jakby Isa.pl miała sprzedawać otworzone boosterki Pokemon...
Ciekawe co odpiszą...
Odpisz
5.08.2011, 18:41
*
(5.08.2011 18:23)naruciakk napisał(a):  Dzięki za ostrzeżenie Wink
Obniżyli cenę 3DS-a i miałem niedługo zamawiać, ale powstrzymam się do czasu rozwiązania tej sprawy.

To akurat jest międzynarodowa obniżka, więc tutaj bym się nie obawiała Smile

Cytat:Rubin, Ty zamawiałaś także?

Niet, zasugerowałam się jedynie twoim opisem. Mam zarówno HG jak i SS, paradoksalnie również kupione w Ultimie.

Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience.
Odpisz
5.08.2011, 18:44
*
O obniżce międzynarodowej wiem, ale teraz raczej sklepy podnoszą cenę 3DS-a, by obniżka wydawała się jeszcze większa/by nabić więcej kasy przed obniżką. Zrobiła obniżkę dosyć szybko, co mnie lekko dziwi.

Naruciakk.com
Odpisz
5.08.2011, 18:56
*
Jak dla mnie troszkę przesadzasz.
Racja, gra latała po opakowaniu, ale co z tego jeżeli działa poprawnie? Dostałeś rabat na następny zakup w ramach rekompensaty. Masz działającą grę + rabat + oszczędziłeś 8 dych minus zniszczone opakowanie? Ja bym z tego afery takiej nie robił, gra działa, mi to pasi. Teraz masz jeszcze idealną okazję by zakupić jakąś konsolkę fajną... Ultima to dobry serwis, wejdź na allegro i popatrz sobie na komentarze, zwłaszcza sklepów. Każdy sklep ma kilka negatywów, zawsze może coś pójść nie tak. Myślę, że wiele osób zakupiło tak HG/SS i rabat im starcza.

[Obrazek: Arinald.png]

Temat który wg. Ciebie nadaje się do zamknięcia? Napisz o nim do mnie.
Potrzebujesz pomocy z jakąkolwiek grą? Zgłoś się do mnie.
Zielony w twoim poście? To znak, że wymagał on małej poprawy.
Ktoś Cię obraził? Natychmiast o tym informuj!!!
Friend Code 3DS: 1719-3288-5462
Ktoś chętny na partyjkę Kid Icarusa? PM me please.
Odpisz
5.08.2011, 19:37
*
Ale skoro Ultima sprzedaje tą grę jako nową, w folii, to nie może być w takim stanie Wink

Naruciakk.com
Odpisz
5.08.2011, 20:12
*
Arinald - jedno ALE: jestem kolekcjonerem i zwracam uwagę także na stan wszystkich komponentów ^^ poza tym nie liczy się to jaki jest stan, tylko fakt, że tak zrobili.

Co do 3DS możecie byc spokojni - kupowałem u nich DS Lite'a z ostatniej "ławicy" i dostałem pięknego i nienaruszonego. Na pewno w tej promocji nie wytną numeru.

Odpisz
5.08.2011, 21:20
*
(5.08.2011 20:12)Mish napisał(a):  Arinald - jedno ALE: jestem kolekcjonerem i zwracam uwagę także na stan wszystkich komponentów ^^ poza tym nie liczy się to jaki jest stan, tylko fakt, że tak zrobili.

Ja też jestem kolekcjonerem, mam sporo gier, wszystkie current-genowe konsole (poza jednym handheldem) i naprawdę, takie rzeczy się zdarzają, nie ma co, trzeba zgłosić, w zamian albo dostanie się wymianę albo rabat. Nic nie jest idealne, pomyśl, że oni muszą sobie jakoś radzić, muszą sprzedawać po odpowiednie cenie by nie dopłacać. A może właśnie przechodzą gorsze dni? Musieli sprzedać gry w takim stanie by nie wyjść na minus? Trzeba tolerować różne rzeczy, rabat się zawsze przyda.

[Obrazek: Arinald.png]

Temat który wg. Ciebie nadaje się do zamknięcia? Napisz o nim do mnie.
Potrzebujesz pomocy z jakąkolwiek grą? Zgłoś się do mnie.
Zielony w twoim poście? To znak, że wymagał on małej poprawy.
Ktoś Cię obraził? Natychmiast o tym informuj!!!
Friend Code 3DS: 1719-3288-5462
Ktoś chętny na partyjkę Kid Icarusa? PM me please.
Odpisz
6.08.2011, 2:03
*
nie będę tolerował ich widzimisie za swoje pieniądze, wybacz stary Wink

Opis jasno mówi : PROMOCJA (w domyśle nowego produktu) ze 179.90 na 99.90.

Nie miałbym argumentu gdyby:
- po prostu obniżyli cenę i tego tak nie zaznaczali (na każdym kroku info typu zaoszczędziłeś xx złotych)
- napisali: produkt jest używany / otwierany / pochodzi z xx źródła / whatever.

Na punkcie prawa handlowego mam obsesję. Mogli chociaż ostrzec w mailu zanim zrealizowali zamówienie, zwłaszcza, że pisałem, kiedy towar będzie dostarczony. Towar do cholipy jest niezgodny z opisem, koniec i kropka, a dla sklepów i handlowców/jakichkolwiek sprzedawców produktów jestem bezduszny.

ps. Gdyby towar był używany w extra kondycji (bo taki się wydaje byc) i tak bym go wziął, jeszcze raz powtarzam, tu mi chodzi o sam fakt. I nie ugnę się, bo ktoś mi powie "no dobra, daj spokój". Asertywnośc mam opanowaną do perfekcji.

Odpisz
 Cherish Balle podarowali: nitras
6.08.2011, 9:26
*
Mish, ty śpisz w ogóle? xD

Naturalnie popieram twoje dążenia. Produkt ma być zgodny z opisem i już.

Odpisz
7.08.2011, 10:47
*
zamówiłem 3ds'a i odbiorę w warszawie, a więc nie będę miał z tym problemu.

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć, a co najmniej 9.99% nastolatków krzyczało by: "Skacz lamusie". Jednak jeżeli należysz do tych 0.01% które po prostu wbiegło by na wieżowiec i go zepchnęło... <---------- Wklej to do sygny
Odpisz
8.08.2011, 23:07
*
Dostałem kolejną odpowiedź z Ultimy - przejrzą magazyny i wyślą mi najlepszą kopię heartGolda, jaką tylko mają, ale to do załatwienia jutro Smile (po moim zatwierdzeniu poprzez ich ustny opis stanu gry oraz zdjęcie jpg ;D), czasami warto postawic na swoim Tongue

Odpisz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Pokemon Valhalla | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS