StronaForumPokedex

Nowy moderator globalny i prefiksy wątków

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 1.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt Pokemon Adventures - anime-manga komiks by Mish
26.07.2011, 10:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.07.2011 10:30 przez Mish.)
*
Projekt Pokemon Adventures - anime-manga komiks by Mish
Witam serdecznie Smile

od dłuższego czasu zastanawiałem się nad stworzeniem polskiej wersji odcinków anime w wersji komiksu. Podobne kilka numerów takiego komiksu zostalo wydanych jakieś 10 lat temu. Niestety puścili kilka odcinków, dwa filmy w komiksach i zaprzestali projektu.

Oczywiście komiks jest w wersji nieoficjalnej, przynajmniej póki co.

Szukam osób, które znają się na łamaniu graficznym i po prostu tworzeniu układu komiksów, ewentualnie kogoś kto mógłby polecic program do obróbki komiksów. Szukam także osób - pomocników w dobieraniu klatek jak i ich wielkości oraz w tłumaczeniu . Tłumaczenie będzie raczej z języka angielskiego. Prace będą wstawiane na bieżąco, a zaczynamy od 1 odcinka 1 serii.

Do ostatecznego wstawienia mojego projektu zainspirował mnie autorski komiks Nid i Daru.

Mish Productions: Unboxing + Reviews Smile

26.07.2011, 10:41
*
RE: Projekt Pokemon Adventures - anime-manga komiks by Mish
Mish, czy Ty nosisz okulary/soczewki? To bardzo ważne pytanie w kontekście "autorskiego komiksu Nid i Daru" http://forum.poke.pl/showthread.php?tid=...2#pid24982 . No, a teraz skoro już wiesz, jak bardzo tamten komiks jest autorski, to powodzenia przy projekcie Tongue

30.07.2011, 1:44
*
Minie trochę czasu, zanim dadzą wszystkie skany z świeżo wydanego 39 tomu Pokemon Adventures. Na Serebii.net. forums (gdzie jest zarejestrowany jako Nejo) dowiedziałem się, że jakieś kilka dni, nie więcej niż co najmniej miesiąc może dadzą.

Jeśli chcecie przeżyć przygodę Corey, zajrzyjcie na moją stronę http://pl.neosoulsilver.wikia.com/wiki/N...ilver_Wiki
30.07.2011, 10:07
*
Nejo, to nie jest temat, byś tu pisał o mandze Pokemon Adventures...

Nie ma nikogo chętnego do pomocy w moim projekcie? Smile wiem, że na pewno napiszę do Ciebie Nid, w związku z tym programem graficznym Smile

30.07.2011, 21:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2011 21:19 przez Tom.)
*
Fajnie, że masz ciekawy pomysł, i tak dalej, tylko po co? ._.' Po co robić coś, co zostało już stworzone? Przecież każdy może sięgnąć sobie po anime i pooglądać odcinki, a robienie komiksu na jego podstawie jest moim zdaniem lekkim... marnowaniem czasu? Skoro już koniecznie chcesz robić komiks, to zrób lepiej coś własnego - bo jednak scenariusz anime nie jest specjalnie pociągający, szczególnie w fillerach, a z tego, co zrozumiałem, to zamierzasz chyba zrobić wszystko (nie chcę ukazywać swej pesymistycznej strony, która mówi mi, że projekt skończy się przed ukończeniem pierwszego odcinka xD).

@edit. o jak ładnie, 150 post. :3
30.07.2011, 23:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.07.2011 23:06 przez Vapek.)
*
@UP
zgodzę się, nie warto tworzyć mangi na postawie anime poków, lepiej już zainwestować w swój pomysł
no chyba że mowa o 'reżyserskim' scenariuszu poków, który uwzględniał 1. wygranie ligi przez Asha 2. i co za tym idzie, koniec jego podróży 3. szczęśliwe zakończenie wątku z TR, a także rozwinięcie wątku miłosnego między Ashem a Misty...
ale to i tak by podchodziło pod fanowski dojinshin

also, postawa "nic nie umiem, ale mam pomysły, więc znajdę kogoś, kto zrobi za mnie najcięższą robotę" jest IMO naiwna

[Obrazek: MLG.png]
Misaki Iwane - za co go kochamy
mrrrrrr - Nid
31.07.2011, 0:29
*
a ja wiem swoje i robię jak chce. Może nawet sobie wydam w drukarni Smile utopią by było wykupienie praw i stworzenie legalnej sprzedaży, ale do tego bym potrzebował wielkiego aparatu w postaci założenia dzialalnosci gospodarczej, magazynu, profesjonalnej drukarni itp... ale to raczej nie wchodzi w gre Smile

31.07.2011, 0:44
*
Piękne plany. Mam nadzieję, że masz nidusiowy zapał, ponieważ znałam wielu z 'pięknymi planami', którzy na mówieniu skończyli (albo wycofywali się na samym początku).

[Obrazek: 7017c72942d2d0b8ac43123d7d9a03f7.jpeg]
1.08.2011, 11:04
*
(31.07.2011 0:29)Mish napisał(a):  a ja wiem swoje i robię jak chce. Może nawet sobie wydam w drukarni Smile utopią by było wykupienie praw i stworzenie legalnej sprzedaży, ale do tego bym potrzebował wielkiego aparatu w postaci założenia dzialalnosci gospodarczej, magazynu, profesjonalnej drukarni itp... ale to raczej nie wchodzi w gre Smile
Faktycznie utopią, bo mógłbym ci życzyć wyłącznie powodzenia, gdybyś chciał tworzyć coś, co już zostało stworzone - w sumie twój wkład polegałby na przelaniu fabuły z obrazu telewizora na papier. I tyle.

Dobra, już nie zniechęcam i życzę powodzenia w projekcie, bo może coś z tego wyniknie, jeżeli tylko nie masz słomianego zapału, który posiada wiele osób, które zabierają się za równie wielkie projekty.
1.08.2011, 11:28
*
Ludzie, pozwólcie chłopakowi robić, co chce. Bo te wszystkie komentarze to jedna wielka krytyka a sami jesteście zbyt leniwi żeby cokolwiek zrobić na PPSie >>

[Obrazek: 7017c72942d2d0b8ac43123d7d9a03f7.jpeg]
1.08.2011, 12:49
*
Dla mnie to pomysł bardzo ciekawy, ale pracochłonny. Jak najbardziej popieram projekt, ale może nie zaczynaj od 1 serii tylko od takiej, która byłaby najciekawsza, chyba, że uważasz pierwszą za taką Wink Tak czy tak, życzę powodzenia. Jeżeli takie coś powstanie, to na pewno poczytam :3

3739 4140 9052 (SS FC)
4899 5147 3563 (White FC)

Mój kanał na YT: http://www.youtube.com/user/PTCGjonaszek?feature=mhee
1.08.2011, 13:00
*
Planowałem równocześnie zrobic serię:

- Pokemon Adventures anime-manga - przedstawiający odcinki od pierwszego pierwszej serii

- New Pokemon Adventures anime-manga - przedstawiający odcinki od pierwszego serii Black/White

Zastanawiam się także nad przekładem na język angielski (a właściwie braku przekładu na Polski, bo angielski mam na tacy - komiksy bede robił na podstawie Anime wersji USA)

1.08.2011, 15:39
*
@Nid - a co rozumiesz przez "zrobienie czegokolwiek na PPSie"? Bo jeśli robienie komiksu się liczy, to raczej pisania opowiadań również, więc robię "cokolwiek". Poza tym, wyszukiwanie błędów w mangach raczej też "niczym" bym nie nazwał.

Co do robienia tego komiksu, to skoro już się zdecydowałeś, to zależy od tego, czy zamierzałbyś robić wszystkie serie. Jeśli tak, to rozpoczęcie od pierwszej serii byłoby zdecydowanie zbyt czasochłone i w tym wypadku wybrałbym przedstawienie odcinków serii BW. Ale jeśli planowałbyś przerobienie na komiks pierwszej serii anime, to byłby całkiem niezły pomysł. Wystarczyłoby zmienić lekko fabułę tak, by skończyło się to sensownie.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Pokemon Valhalla | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS