|
FR/LG - co byś zmienił lub dodał?
|
|
6.07.2011, 20:35
|
||||
|
||||
|
FR/LG - co byś zmienił lub dodał?
Ostatnio czytając różne strony internetowe o remake'ach pokemon zauważyłem powszechną krytykę co do wersji FR/LG. Stąd kieruję do WAs pytanie co byście zmienili bądź dodali do tych gier.
Osobiście brakuje mi czegoś w rodzaju battle frontier. Przydało by się też więcej poków z II, a nawet z III generacji. Idąc tropem innych gier dobrym pomysłem byłyby mecze rewanżowe ze wszystkimi liderami sal (mogliby mieć takie składy jak chociażby w wersji Crystal). Brakuje też Championa, który mógłby na nas czekać w jakiś jaskini... Piszcie co o tym myślicie i czekam na nowe pomysły. |
||||
|
6.07.2011, 23:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 7.07.2011 1:06 przez klimuk777.)
|
||||
|
||||
|
RE: FR/LG - co byś zmienił lub dodał?
Dodałbym:
Rematch z liderami (Dobra pomysł w 1/8 spalony, bo Giovanni nawiał do Johto). Możliwość walki z Oak'iem. Możliwość złapania Mew (W taki sposób: Po złapaniu/pokonaniu Mewtwo, gdy gadamy z Oak'iem mówi nam, że na Wyspach Sevii widziano Tajemniczego pokemon'a i zaczyna się nowy wątek fabularny). Po uzyskaniu National Dex'a i skończeniu wątku wysp Sevii: Możliwość zdobycia startera z Hoenn. I przede wszystkim jakiś porządny Battle Frontier. Bo ta wieża co jest to jakieś nieporozumienie. Reshiram napisał(a):klimuk master of sonic Największy manipulator jakiego widziałem w swoim życiu. Spoiler (Click to View) http://forum.poke.pl/showthread.php?tid=1705 http://forum.pokemony.com/temat-1928-Son...emnosciach Pokemony bohatera "Siła przypadku": Spoiler (Click to View) |
||||
|
|
7.07.2011, 15:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 7.07.2011 15:45 przez rubin.)
|
||||
|
||||
|
Battle Frontier to wynalazek z Emeralda, który wyszedł po remakach. W tamtych czasach nikt nawet na coś takiego nie liczył, heh. Ale fakt faktem że byłby to bardzo miły dodatek.
Co bym zmieniła... za dużo by wymieniać. Mam tylko radę na przyszłość dla panów i pań z GFa - wydanie tej samej gry z odświeżoną grafiką nie czynią z niej dobrego remake'a. Najlepiej widać to w wynikach sprzedaży. ![]() Sklep---Jak wytresować Poka---RNG IV Generacji---RNG V Generacji---Słowniczek---VGC 2011/Autumn Friendly
Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience. |
||||
|
10.07.2011, 7:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.07.2011 7:19 przez Ertix.)
|
||||
|
||||
|
Ja bym dodał jednak ten Battle Frontier tam gdzie są wyspy Sevii oraz dodał konkursy Pokemon (w każdym regionie są, ale w Kanto nie, gdyby były w Kanto to ten region miałby u mnie jeszcze szanse a tak.. ;/) Stanowczo jestem za BF i konkursami. Ale o jaką wierzę chodzi ?
Jeśli chcesz się dowiadywać więcej o Pokemonach, zajrzyj tutaj: Oficjalny Twitter ErtixPoke Oficjalny kanał YouTube! Dowiaduj się nowych rzeczy o Pokemonach! Oficjalny profil na Facebook ----------------------------------------------------------------------- Nintendo 3DS FC: 3308-5449-4813 Pokemon HeartGold FC: 0562-2090-7858 Zapraszam do walk, wymian, do sprawdzenia się w Contestach, PokeAthlonie, Musicalach, jak i również PokeWood ^.^ |
||||
|
10.07.2011, 11:57
|
||||
|
||||
|
A dlaczego jakieś wyspy sevii nie mogły byc zastąpione po prostu Orange Islands, jak w anime? Fajnie by to wyglądało, + 4 odznaki...
Mish Productions: Unboxing + Reviews
![]() reklama (Click to View) |
||||
|
10.07.2011, 12:07
|
||||
|
||||
|
Dodałbym cokolwiek, co można robić na Sevii Island (wstążki, symbole, może mini-liga). Rozwinąłbym też trochę TR, najlepiej nawiązującą do późniejszych wydarzeń z Jotho (niby mamy gostka, co mówi, że odbuduje TR, ale to za mało). Wszystko skłania się do tego, żeby dać cokolwiek po lidze, bo zrobili mini-region, a nie ma w nim, co robić.
|
||||
|
28.01.2012, 11:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.02.2012 16:49 przez Grey12.)
|
||||
|
||||
|
Nowy region - Johto
Następnym razem wysil się trochę w pisaniu postów. Ten jest za krótki. Zwykła nabitka. Masz warna słownego. ~Grey12 Zapraszam wszystkich do czytania mojego ficka Kanto: Legendary Clashes |
||||
|
20.03.2012, 1:24
|
||||
|
||||
|
Witam.
Ja bym chciał takie miejsce (coś typu safari zone) gdzie będą wszystkie poki z 2 generacji (nie licząc ewo przy wymianie) a startery można zdobyc, jak zapełni się PRAWIE cały kanto dex (czemu prawię? Jedno słowo. MEW) Ma się jednego do wyboru (jak w emerald)
|
||||
|
26.03.2012, 18:39
|
||||
|
||||
|
ja bym dodał Mini Ligę na Sevi Island, bo tego mi brakuje najbardziej oraz możliwość ponownej walki z Liderami sal
|
||||
|
26.03.2012, 19:17
|
||||
|
||||
|
ja chciałbym żeby można było powtórzyć walki z liderami,na końcu finałowa walka z Garym(np:uzupełniasz national pokedexa,idziesz do Oaka,a w tym samym czasie Gary przychodzi z wypełnionym dexem i chce z nami walczyć).I jeszcze bym chciał możlwość odwiedzenia każdego regionu,ale to chyba bardziej oddzielna gra.
|
||||
|
2.04.2012, 17:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 4.04.2012 13:43 przez Grey12.)
|
||||
|
||||
|
Ja najchętniej dał bym możliwość dostania tego biletu gdzie można złapać deoxysa i mew. BEZ EVENTU!
(2.04.2012 17:44)CornJis napisał(a): Ja najchętniej dał bym możliwość dostania tego biletu gdzie można złapać deoxysa i mew. BEZ EVENTU!I jak zdobyć te odznaki na górze? Nakarm moje Poki To nic nie kosztuje Jak nie znajdziesz pokemona to mój nick to CornJisZobacz mojego pokemona! http://mojepotworki.pl/index.php?polecil=13557 |
||||
|
2.04.2012, 18:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2.04.2012 18:03 przez Ash4225.)
|
||||
|
||||
Cytat:I jak zdobyć te odznaki na gurze? te odznaki zdobywa się przez posty... a w stosunku do gry czekam na jakiś remake... Zapraszam do mojego stowarzyszenia na pokelife --> Trenerzy z Hogwartu
|
||||
|
|
3.04.2012, 11:16
|
||||
|
||||
|
Też jestem za tym, żeby na Wyspach Sevi była mini liga i liderzy sal. A po za tym powinno być tych wysepek więcej i na każdej coś ciekawego. Bo tak to nie ma co tam robić
|
||||
|
5.04.2012, 6:33
|
||||
|
||||
|
Zaproponowałbym jakiś remake, a raczej finalną wersję łączącą FR i LG. Tak jak było między DP i ukochaną Platynką.
Co do samej gry to brakuje mi rewanżów z liderami i jakiejś małej podróży, w której można by złapać Poki z Hoenn. Zapraszam wszystkich do czytania mojego ficka Kanto: Legendary Clashes |
||||
|
5.04.2012, 7:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 5.04.2012 7:05 przez Ertix.)
|
||||
|
||||
|
Czy wy nie rozumiecie że FR/LG to JUŻ JEST remake? Remakować remake? A po cholerę? To bez sensu przecież. Poza tym, to o czym wspomnial adrian15red nijak się tyczy remake'ów, ponieważ Platyna to nie jest remake DP, ani Crystal to nie jest remake G/S, ani Blue to nie jest remake R/G. Po prostu dla twórców, kiedy robili remake FR/LG nie liczylo się to ile gra będzie posiadać bajerów, tylko to żeby byla w ladnej grafice. I imo dobrze to zrobili, bo tyle eventów ile nasrali w HG/SS nikt nie jest w stanie z tym żyć. Po co te glupie Eventy się pytam? >.<
Tak poza tym, to nie wiedzialem że w grach (poza Yellow) występują postacie takie jak Gary czy Ash. Zdawalo mi się że to jest Green i Red, no ale ja tam się na postaciach z gier nie znam. Każdy wie swoje. Jeśli chcesz się dowiadywać więcej o Pokemonach, zajrzyj tutaj: Oficjalny Twitter ErtixPoke Oficjalny kanał YouTube! Dowiaduj się nowych rzeczy o Pokemonach! Oficjalny profil na Facebook ----------------------------------------------------------------------- Nintendo 3DS FC: 3308-5449-4813 Pokemon HeartGold FC: 0562-2090-7858 Zapraszam do walk, wymian, do sprawdzenia się w Contestach, PokeAthlonie, Musicalach, jak i również PokeWood ^.^ |
||||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze

![[Obrazek: 400px-Mephiles_Comparison.png]](http://images.wikia.com/sonic/images/6/6e/400px-Mephiles_Comparison.png)
![[Obrazek: 290.gif]](http://media.pldh.net/pokemon/gen5/blackwhite_animated_front/290.gif)

![[Obrazek: mudkipsx.png]](http://img7.imageshack.us/img7/1646/mudkipsx.png)

![[Obrazek: mish6.png]](http://img859.imageshack.us/img859/6973/mish6.png)

To nic nie kosztuje
Jak nie znajdziesz pokemona to mój nick to CornJis