StronaForumPokedex

Nowy moderator globalny i prefiksy wątków

Ocena wątku:
  • 3 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Illusion Nuzlocke
19.05.2011, 18:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.05.2011 16:39 przez Lord SEAKING.)
*
Illusion Nuzlocke
Greetings, everyone?
Zrobiłem własne wyzwanie Nuzlocke! Żeby więcej ludzi mogło je docenić, zrobiłem je po angielsku - ze wstawkami hiszpańskimi, bo gram w hiszpańskiego SoulSilvera.

Zapraszam wszystkich do czytania, zapewniam, że komiks jest na poziomie, choć może być czasem trudno się rozczytać. W razie czego pytajcie! Smile

Temat na forum nuzlocke: http://s7.zetaboards.com/Nuzlocke_Forum/...8512155/1/
Tytuł: Illusion Nuzlocke
Język: angielski z częstymi wstawkami hiszpańskimi
Gra: SoulSilver
Uwagi: ze względu na podjęte zasady fabuła gry została dość drastycznie ukraszona różnymi dodatkowymi informacjami; niektóre strony zawierają treści nieodpowiednie - każdą taką stronę opatrzę ostrzeżeniem.

[Obrazek: illusion_nuzlocke_logo_by_jerzy232-d3ggk9h.png]
Ladies and gentlemen, I invite you to read my Illusion SoulSilver Nuzlocke... feel free to comment.

Part 1: Illusion
- Page 1 (1)
- Page 2 (2)
- Page 3 (3)
- Page 4 (4)

Part 2: Pandemia
- Page 1 (5)
- Page 2 (6)
- Page 3 (7)
- Page 5 (9)
- Page 6 (10)
- Page 7 (11) (uwaga: sceny erotyczne!)
- Page 8 (12)
- Page 9 (13)
- Page 10 (14)
- Page 11 (15)
- Page 12 (16)
- Page 13 (17)
- Page 14 (18)
- Page 15 (19) (uwaga: krew, sceny drastyczne!)

Part 2': Game Rules
- Game Rules (8)

Part 3: VS PEGASO
- Page 1 (20)

Vörös zászlónk leng, lengeti a szél
A csaták bíbor hajnalán,
Ment a hős brigádok élén
Sok amuri partizán.
Odpisz
 Cherish Balle podarowali: Vapek, Gonzo, rubin, Cynd Ninja, pelek, Pawciooo
19.05.2011, 20:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.05.2011 20:18 przez Opticum.)
*
RE: Illusion Nuzlocke
Arceus miał... dziwną minę.
Cóż, fajny nózlok. Co prawda w niektórych kadrach naprawdę b. się starałeś, a w innych, no nie wiem, jakby Ci się bardzo spieszyło. Zauważalna różnica.
Fabuła jest jakoś oczywista, nie wiem czemu :o Czytam raczej te ciekawsze dialogi, a 60% mojego "czytania" to oglądanie obrazków, bo teksty wydają się jakieś monotonne.
No i sam fakt, że wróciłeś na PVF tylko z powodu chwalenia się rysunkami,... ... jest imponujący xDDDD
A, zapomniałem. To oczywiste, że nie zrobisz nuzlocke całego HGSS, nie chciałoby Ci się.

Cytat:Legends wykonaj lepszy layout, bo o kodowanie Cię nie proszę, ale Twój Source of Life wcale lepszy od Mpoke nie był, więc nie wiem po co ich krytykujesz. Grafika jest na wysokim poziomie, jeśli chodzi o PPS. Może nawet i ogólnie o scenę pokemon na świecie

Inaka napisała :
Cytat:No wiesz... Szczecinianie mają specyficzne poczucie humoru i charaktery xD

Spider-Pig, Spider-Pig, lata i fruwa tu i tam, Spider-Pig, Spider-Pig, aaach twój przyjazny Spider-Pig!
Odpisz
19.05.2011, 20:15
*
Próbuję pochwalić się nowym komiksem. Ani to złe ani dziwne, zwłaszcza, że od tego jest forum. Tongue

Może i monotonne, ale jak spojrzę na to za kilka lat, to będę dumny z każdego słowa xD

A csaták bíbor hajnalán,
Ment a hős brigádok élén
Sok amuri partizán.
Odpisz
19.05.2011, 20:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.05.2011 20:37 przez Gonzo.)
*
Optyś, jakbym miał Cię pod ręką to bym rzucił Tobą o ścianę... <OMGUFAILSOOOOHARD!>
Genialne są te hiszpańskie wstawki, śmiałem się jak głupi z wyrazu który znam 4 lata, mianowicie: Huevo XD
Kreska super, najbardziej podoba mi się motyw z Lyrą i jej straterem, geniusz!
Nie podoba mi się natomiast odejście od standardowej konwencji Nuzlocke, nie ma szans, żebyś przegrał Latiosem.
EDIT:
oczywiscie, Latios, zamyśliłem się
nie ma za co Smile

Odpisz
19.05.2011, 20:31
*
LatiOsem.

Nie bądź pan taki pewny. Po pierwsze, za łatwo uwierzyć w siebie i nie trenować może się skończyć błędem. A saper myli się tylko jeden raz.

Dzięki za opinię! Big Grin

A csaták bíbor hajnalán,
Ment a hős brigádok élén
Sok amuri partizán.
Odpisz
19.05.2011, 21:10
*
...wow, od czasów Hallego żadnego Nuzlockowego komiksu nie czytało mi się aż tak dobrze. Hiszpańskie wstawki są bardzo fajnym pomysłem, mam nadzieję że z nich nie zrezygnujesz. No i fakt, iż głównym bohaterem jest jeden z moich ulubionych Pokemonów ever (cóż, w zasadzie to człowiek, ale nie wchodźmy w szczegóły xD) tylko dodaje do już i tak wysokiej zaje***tości twojej twórczości.

Parę zastrzeżeń jednak mam. Po pierwsze... czytając to odniosłam wrażenie że wcale nie piszesz o Nuzlocku. Dosłownie nic się tu nie zgadza. Trafniejsze byłoby nazwanie tego "Latios only run" czy jakoś tak.

I skoro już hackujesz biedaka to *NERDALERT* daj mu choć legalny moveset Sad

Generalnie nie przepadam też za scenami erotycznymi i pochodnymi w Pokemonach, bo automatycznie kojarzą mi się z pedofilią/zoofilią, ale to już takie moje "wonty".

Cherish + 5 gwiazek za temat już lecą.

[Obrazek: mudkipsx.png]

Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience.
Odpisz
20.05.2011, 6:04
*
To nie jest to, że się nic nie zgadza... właściwie nie zgadza się tylko ten hakowany Latios i fakt, że nie wziąłem Pokedeksa XD
Jest Elm? Jest.
Było spotkanie z Oakiem? Było.
Było przejście do Violet (Malva)? Było.
Była wieża Bellsproutów (Sprout Tower - Torre Bellsprout)? Była.
Były pojedynki z rywalem? Były.

Idę równolegle z grą, a do tego mam specjalne zasady, więc to w sumie jest Nuzlocke.

Co do wątków erotycznych - nonsens. Główny bohater, rywal i nawet Lyra mają po 20 lat (w myśl interpretacji, że Yunichi zaczynał w wieku 10 lat w Silvera, i drugie podejście ma w wieku 20 lat w Soul Silver). Oni mogliby więcej. XD

Dzięki za komentarze!

A csaták bíbor hajnalán,
Ment a hős brigádok élén
Sok amuri partizán.
Odpisz
20.05.2011, 16:40
*
Nowa część:

Part 3: VS PEGASO
- Page 1 (20)

A csaták bíbor hajnalán,
Ment a hős brigádok élén
Sok amuri partizán.
Odpisz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Pokemon Valhalla | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS