StronaForumPokedex

Nowy moderator globalny i prefiksy wątków

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Team do Battle Tower / Frontier / Subway - PORADY
15.05.2011, 15:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2011 21:45 przez Gonzo.)
*
Team do Battle Tower / Frontier / Subway - PORADY
Ostatnio gram w Battle Tower na WiFi i mam problemy z jednym trenerem (Rank 1, room 1, 7 trener)ma takie poki:

nie wiem dokładnie czy to identycznie takie poki (jeżeli chodzi o EV,IV Natury, czy ability, po prostu się domyśliłem).:

Mismagius (M) @ Leftovers
Trait: Levitate
EVs: 252 HP / 216 SDef / 40 Spd
Calm Nature (+SDef, -Atk)
- Mean Look
- Perish Song
- Protect
- Taunt/substitute/Pain Split

Kingdra (M) @ Choice Specs
Trait: Swift Swim
EVs: 32 HP / 252 SAtk / 224 Spd
Timid Nature (+Spd, -Atk)
- Draco Meteor
- Hydro Pump
- Surf
- Dragon Pulse

Garchomp (M) @ (???)
Trait: Sand Veil
EVs: ???
??? Nature
- Outrage
- ???
- ???
- ???

Zazwyczaj używam wtedy takiego Teamu:

Garchomp (M) @ Focus Sash
Trait: Sand Veil
Modest Nature (+SAtk, -Atk)
- Dragon Rush
- Crunch
- Earthquake
- Swords Dance

Staraptor (M) @ Life Orb
Trait: Intimidate
- U-turn
- Roost
- Brave Bird
- Close Combat

Zapdos @ Leftovers
Trait: Pressure
EVs: 248 HP / 88 SAtk / 140 SDef / 32 Spd
- Agility
- Baton Pass
- Substitute
- Thunderbolt

albo zamiast zapdosa taki Raichu:

Raichu (M) @ Iron Ball
Trait: Static
EVs: 40 HP / 252 Atk / 176 Def / 40 Spd
Jolly Nature (+Spd, -SAtk)
- Fling
- Volt Tackle
- Grass Knot
- Flash
(wiem, że natury są do kitu, a u garchompa i staraptora są Evy do kitu ale porostu to były moje poki in-game)

czy mam jakieś szanse na pokonanie tego trenera czy zmienić team? Jeżeli tak to na jaki?
I czy ewentualnie moglibyście pomóc mi obmyślić taktykę?

z góry dziękuje za pomoc Smile

rubin przenoszę do Centrum Wi-fi
Gonzo zmieniam nazwę - tym samym otwieram temat na Battle Frontier i Battle Subway
Odpisz
15.05.2011, 20:05
*
RE: team do battle Tower (WiFi)
Twój team muszę powiedzieć, że jest... baaardzo słaby i szczerze to śmieszny. Na początek zmień tą żałosną naturę u Chompa na Jolly i Staraptora na Adamant. WyEVtrenuj Garchompa i Staraptora, obydwa na 252 Atak 252 Speed 4 HP. Garchompowi daj Lefty i set zmień na Dragon Claw/Eq/Swords dance/Sub. Staraptorowi daj Choice Scarfa i moveset zmień na Return/Brave bird/U-turn/Close combat. Zapdosa postaw na atak: EVy 252 S.Atk 192 Speed, reszta do HP, set: Thundebolt/HP grass lub Ice (jeśli nie masz dostępu do HP, to wstaw tutaj suba)/Heat Wave/Roost.

Taktyka jest prosta: Mismagiusa zabijasz jednym Dragon Clawem, Kingdre też. Jeśliby Garchomp przeciwnika zaatakował pierwszy Outrage'm, to w następnej turze zabijasz go Brave birdem od Staraptora.

Platinum: 3309 9361 5983
Soul Silver:3782 3580 1710
Pearl: 2107 7548 6279
Black: 1807 2302 5128
White: 1635 6393 7529
Odpisz
 Cherish Balle podarowali: Pawciooo
16.05.2011, 12:36
*
RE: Team do Battle Tower / Frontier / Subway - PORADY
Cytat:Twój team muszę powiedzieć, że jest... baaardzo słaby i szczerze to śmieszny. Na początek zmień tą żałosną naturę u Chompa na Jolly i Staraptora na Adamant. WyEVtrenuj Garchompa i Staraptora, obydwa na 252 Atak 252 Speed 4 HP. Garchompowi daj Lefty i set zmień na Dragon Claw/Eq/Swords dance/Sub. Staraptorowi daj Choice Scarfa i moveset zmień na Return/Brave bird/U-turn/Close combat. Zapdosa postaw na atak: EVy 252 S.Atk 192 Speed, reszta do HP, set: Thundebolt/HP grass lub Ice (jeśli nie masz dostępu do HP, to wstaw tutaj suba)/Heat Wave/Roost.

Przecież napisałem, że to były moje poki in-game...
Dzięki za radę

@edit - jak mogę go pokonać z takim składem?
Odpisz
16.05.2011, 13:58
*
RE: Team do Battle Tower / Frontier / Subway - PORADY
Takim składem będzie Ci... piekielnie trudno. Przeciwnik ma EVowane poki z konkretnymi strategiami. A ty masz... nie-EV trenowane poki ze słabymi naturami i setami też nie najlepszymi. Wprowadź zmiany setów, które Ci napisałem w poprzednim poście i może będziesz miał szansę na wygranie.

Platinum: 3309 9361 5983
Soul Silver:3782 3580 1710
Pearl: 2107 7548 6279
Black: 1807 2302 5128
White: 1635 6393 7529
Odpisz
 Cherish Balle podarowali: Pawciooo

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Pokemon Valhalla | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS