|
LET-S PLaY!
|
|
12.05.2011, 16:20
|
||||
|
||||
LET-S PLaY!
![]() Witam i w imieniu swoim, a także własnym, zapraszam na zupełnie nowy turniej PTCG, rozgrywany poprzez lackey'a i mający zarazem promować ten program. Każdy, kto umie grać w karciankę Pokemon, ma swój deck (niekoniecznie odpowiadający prawdziwemu, jeśli w ogóle taki posiada), umie korzystać z lackeya i ma konto na tym forum. A jeśli nawet któregoś z tych kryteriów nie spełniacie, to możecie migiem nadrobić. Więcej informacji o lackeyu znajdziecie tutaj. Ponadto każdy uczestnik jest zobowiązany do posiadania pluginu BW, który możecie pobrać stąd. Turniej jest rozgrywany przez lackeya. Zawodnicy walczą ze sobą używając wirtualnych talii, a każdemu meczowi przygląda się co najmniej jeden sędzia (niebędący zarazem zawodnikiem w meczu). O uzyskanym wyniku sędzia informuje organizatora (tj. mnie, emachelowi) i zostaje on wpisany do postu z rozpiską turniejową. Turniej będzie rozgrywany od dnia 15 maja bieżącego roku i potrwa zależnie od czasu potrzebnego zawodnikom na rozegranie meczy 4 do 7 tygodni. Turniej będzie składał się z jednej fazy grupowej (najpewniej po 4 osoby, z których dwie wychodzą do finałów) oraz fazy finałowej, rozgrywanej systemem pucharowym. Każdy zawodnik rozegra 3 mecze grupowe i maksymalnie 4 mecze fazy finałowej. Na każdy pojedynek przypada tydzień czasu, a w razie nieodbycia się go, ogłasza się walkower dla strony, która przyczyniła się do tego, lub nie przyznaje się punktów nikomu, jeśli obie strony równo zawiniły (rozstrzyga organizator). Za każdy mecz w fazie grupowej otrzymuje się punkty, małe i duże. Punkty duże odpowiadają ostatecznemu wynikowi meczu - 2 punkty w wypadku wygranej, 1 w wypadku remisu, 0 punktów w wypadku przegranej, lub 3 punkty za wygraną w wyniku wydeckowania przeciwnika. Małe punkty to ilość pociągnętych w grze prize'ów, czyli nagród. Przy ustalaniu kolejności zawodników w grupach decyduje najpierw ilość punktów dużych, a następnie małych. Talie dopuszczalne do użytku w trakcie turnieju muszą być w formacie DP-On (czyli zawierające karty z dodatków od setu DP do BW). Zawodników prosi się także o zapoznanie się z najnowszymi zmianami zasad i erratami wprowadzonymi wraz z dodatkiem BW, będą one również obowiązywać na tym turnieju. By zadeklarować swoją chęć wzięcia udziału lub pomocy w organizacji turnieju, należy wypełnić i wysłać w postaci posta w tym temacie poniższy formularz: Kod: [b]Mój nick:[/b] podaj ten, którego używasz na lackeyuZapisy trwają do 15 maja, czyli tej niedzieli. W razie niskiej frekwencji możliwe przedłużenie zapisów, kosztem opóźnienia czasowego turnieju. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
|
12.05.2011, 17:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.05.2011 19:40 przez Lokolin.)
|
||||
|
||||
|
RE: LET-S PLaY!
A może tak rozpiskę decku wysyłać tylko organizatorowi a on wysłałby ją do sędziego który będzie oglądał ten mecz. Kiedy widać dokładną rozpiskę przeciwnika wiadomo czy od razu kłaść uxie na bench aby uniknąć donka a także może pomóc w late game wiedząc ile sztuk energii czy danego poka ma przeciwnik.
Proponował bym też małą zmianę dotyczącą pojedynków a mianowicie gra do dwóch wygranych gier, często o tym czy wygramy decyduje ręka startowa czasem trafi się samotny unown q i nic nie da się z tym zrobić a tak będzie można zrehabilitować się za nie udany pierwszy pojedynek, poza tym okres czasu na jeden pojedynek jest bardzo długi więc 1,2 gry więcej nie powinny sprawić problemu. A tak chętnie przetestował bym jakiś deck Nick: Lokolin Deklaruje się na: granie i sędziowanie Mój numer gg: 7499713 Mój deck: CaterpieDonk Pokemon – 14 2 Caterpie 4 Unown R LA 1 Unown Q MD 4 Crobat G PL 3 Uxie LA Trainers – 43 4 Plus Power 4 Pokedex Handy 910s 4 Victory Medal 4 Super Scoop Ups 4 Poke-Turn 4 Junk Arm 4 Poke Drawer+ 4 Poke Blower+ 2 Quick Ball 2 Expert Belt 1 Luxury Ball 1 Seeker 3 Dual Ball 1 Alph Lithograph TM4 1 Pokemon Collector Energy – 3 3 Cyclone
|
||||
|
12.05.2011, 17:27
|
||||
|
||||
(12.05.2011 17:07)Lokolin napisał(a): A może tak rozpiskę decku wysyłać tylko organizatorowi a on wysłałby ją do sędziego który będzie oglądał ten mecz. Kiedy widać dokładną rozpiskę przeciwnika wiadomo czy od razu kłaść uxie na bench aby uniknąć donka a także może pomóc w late game wiedząc ile sztuk energii czy danego poka ma przeciwnik. Uważam, że lepszym rozwiązaniem będzie, aby dostęp do decków mieli wszyscy, a nie tylko sędziowie i organizator, którzy wszakże również będą mogli uczestniczyć w turnieju. (12.05.2011 17:07)Lokolin napisał(a): Proponował bym też małą zmianę dotyczącą pojedynków a mianowicie gra do dwóch wygranych gier, często o tym czy wygramy decyduje ręka startowa czasem trafi się samotny unown q i nic nie da się z tym zrobić a tak będzie można zrehabilitować się za nie udany pierwszy pojedynek, poza tym okres czasu na jeden pojedynek jest bardzo długi więc 1,2 gry więcej nie powinny sprawić problemu. Można takie coś zrobić, ale raczej w fazie topek. A okres jest długi tylko na wszelki wypadek, jeśli wszystkie mecze danej fazy zamkną się w mniej niż tygodniu, natychmiast rozpocznę kolejną kolejkę. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
12.05.2011, 20:14
|
||||
|
||||
|
Mój nick: Brassrain
Deklaruje się na: granie Mój numer gg: 9587738 Mój deck: Name: LuxZone TOTAL CARDS: 60 POKEMON: 27 1 : Dialga G Lv.X, PL-122 1 : Magnezone LV.X, LA-142 1 : Magnezone (Prime), TM-96 2 : Magnezone, SF-6 3 : Luxray, LA-8 3 : Luxio, LA-62 3 : Magneton, TM-43 1 : Claydol, GE-15 2 : Magnemite, SF-66 4 : Shinx, LA-118 1 : Dialga G, PL-7 1 : Azelf, LA-19 1 : Magnemite, SF-67 1 : Uxie, LA-43 2 : Baltoy, GE-60 TRAINERS: 21 3 : Pokemon Communication, GS-98 2 : Warp Point, MD-88 1 : Pokemon Rescue, PL-115 1 : Luxury Ball, SF-86 2 : Expert Belt, AR-87 1 : Felicity's Drawing, GE-98 2 : Bebe's Search, RR-89 2 : Pokemon Collector, GS-97 2 : Roseanne's Research, SW-125 4 : Broken Time-Space, PL-104 1 : Sunyshore City Gym, RR-94 ENERGY: 12 2 : Metal Energy (sp), UD-80 2 : Rescue Energy, TM-90 1 : Metal Energy, GS-122 7 : Lightning Energy, GS-118 Co do tego, co tobie emachel na gadu mówiłem - będę miał dostęp do Lacka i w Niemczech, ale będę miał małą prośbę. ![]() Gallery Hyacinth's Saga, druga moja pisana Saga w życiu. Serre's Cardhouse Mój have/want |
||||
|
13.05.2011, 6:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.05.2011 7:00 przez emachel.)
|
||||
|
||||
|
Mój nick: emachel
Deklaruje się na: granie i sędziowanie, a nawet organizowanie Mój numer gg: 4436557 Mój deck: Fervid Reshiram Kod: Poki (17)![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
13.05.2011, 15:41
|
||||
|
||||
|
Mój nick: Legends?
Deklaruje się na: sędziowanie (na razie, jak wpadnie mi do głowy fajny pomysł to i na granie) Mój numer gg: 532242 Mój deck: [temportary empty] |
||||
|
14.05.2011, 9:43
|
||||
|
||||
|
Mój nick: freeq
Deklaruje się na: granie Mój numer gg: 3306436 Mój deck: Pokemony (28) 4-3-2 Samurott (ten z shell armorem ) 4-3-2 Fera Prime 2-2 Claydol 2-2 floatzel x 2 uxie Trainery (23) 2 BTS 2 Fishermany 2 great ball 2 interwiever q 1 luxury Energie (9) 9 Water e 4 poke drawery 2 pokedexy handy 3 collcectory 2 premier balle 3 rc |
||||
|
15.05.2011, 15:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.05.2011 20:55 przez Angel.)
|
||||
|
||||
|
Nawet i ja się zapiszę ;p
Mój nick: Angel Deklaruje się na: granie Mój numer gg: 9692455 Mój deck: Napiszę jednak jutro by me ![]() ![]()
|
||||
|
15.05.2011, 21:44
|
||||
|
||||
|
Mój nick: Matilol
Deklaruje się na: granie Mój numer gg: 31631440 Mój deck: Pokemony (21) ==== 4x Sableye SF 3x Riolu PL 3x Lucario CoL 2x Palkia G 2x Palkia G lv. X 2x Uxie LA 2x Regice LA 3x Crobat G TSSy (34 - 23/8/3) ==== 4x Poke Drawer+ 4x Pokedex Handy 4x Level Max 3x Great Ball 2x Pokemon Communication 2x Exp. Belt 2x Poke Turn 3x Switch 4x Pok. Collector 3x PONT 1x Sage's Training 3x BTS Energie (4) ==== 4 DCE |
||||
|
16.05.2011, 7:07
|
||||
|
||||
|
Jeśli jeszcze przyjmiecie mnie do grania to się zgłaszam
Nick: Forumowiec/Adrian/Tamaki/Gość_ze_wsi, kto jak mnie zna Deklaracja: Granie gg: 6513883 4x Phanpy HGSS 4x Donphan Prime 3x Uxie LA 1x Uxie LV.X 4x Crobat G 8x Fighting Energy 4x Poke Turn 4x Plus Power 4x Super Scoop Up 4x Expert Belt 4x Broken Time - Space 4x Pokemon Collector 4x Professor Oak's New Theory 4x Poke Drawer 4x Poke Blower |
||||
|
16.05.2011, 9:47
|
||||
|
||||
|
Witam. Ponieważ zapisało się zaledwie siedmiu graczy, z czego dwóch do dziś nie podało składu swojego decka, zmuszony jestem przedłużyć zapisy o kolejne dwa dni, tj. do końca tego wtorku.
Gracze, którzy już się zgłosili mają prawo wyedytować swoje decki. Ponadto, ze względu na dyskusje na innym forum doszedłem do wniosku, że jeżeli ktoś NIE CHCE publikować swojego decka do dnia rozpoczęcia zawodów (bo np. boi się, że inni będą tak układać swoje decki, by go kontrować), może mi go wysłać na PW. W tym wypadku brany pod uwagę będzie deck z najnowszej prywatnej wiadomości od Was, jeśli takowej nie będzie - ten z forum. Przepraszam za to, że sprawa ta wyszła niejako w biegu, oraz za to, że (co prawda nie z mojej winy) doszło do opóźnienia. Poruszę jeszcze tylko kwestie publicznych decków - nie ma w tej chwili żadnego lepszego rozwiązania niż to, by publikować decki w momencie rozpoczęcia turnieju. Gdyby dać je tylko do poglądu dla sędziów, byliby oni uprzywilejowani pod kątem brania udziału w turnieju. Jeśli w ogóle decki będą niepubliczne, to równie dobrze moglibyśmy pozwolić na grania innym deckiem w każdej grze. Jeśli zatem ktoś ma jakieś inne sensowniejsze rozwiązanie - proszę mi je gdzieś napisać (tylko nie tutaj, bo to temat na zapisy + organizacje ).Tym samym jeszcze raz zapraszam do zapisywania się ^^ ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
16.05.2011, 14:43
|
||||
|
||||
(16.05.2011 9:47)emachel napisał(a): Ponadto, ze względu na dyskusje na innym forum doszedłem do wniosku, że jeżeli ktoś NIE CHCE publikować swojego decka do dnia rozpoczęcia zawodów (bo np. boi się, że inni będą tak układać swoje decki, by go kontrować), może mi go wysłać na PW.Afterwards (16.05.2011 9:47)emachel napisał(a): Poruszę jeszcze tylko kwestie publicznych decków - nie ma w tej chwili żadnego lepszego rozwiązania niż to, by publikować decki w momencie rozpoczęcia turnieju. Gdyby dać je tylko do poglądu dla sędziów, byliby oni uprzywilejowani pod kątem brania udziału w turnieju.Coś mi się tu nie zgadza i chyba każdy zainteresowany widzi co konkretnie. Emachel, co za problem dać mi możliwość sprawdzania decków skoro i tak jestem sędzią niegrającym? ; / To co napisałeś wyżej nie ma sensu lekko. Dalej nie zmienia to wszystko faktu, że KTOŚ te decki ma na podgląd. A jeśli jest to organizator który wie kto czym gra i może sobie dzięki temu wygodnie sparować grupę to to już zupełna tragedia. |
||||
|
16.05.2011, 14:50
|
||||
|
||||
(16.05.2011 14:43)Legends napisał(a):(16.05.2011 9:47)emachel napisał(a): Poruszę jeszcze tylko kwestie publicznych decków - nie ma w tej chwili żadnego lepszego rozwiązania niż to, by publikować decki w momencie rozpoczęcia turnieju. Gdyby dać je tylko do poglądu dla sędziów, byliby oni uprzywilejowani pod kątem brania udziału w turnieju.Coś mi się tu nie zgadza i chyba każdy zainteresowany widzi co konkretnie. Rozumiem, że oznacza to, że deklarujesz się na sędziowanie WSZYSTKICH meczy w turnieju i bycie dostępnym przez 24h na dobę? Jeśli tak, to nie ma absolutnie żadnego problemu, by tak było. (16.05.2011 14:43)Legends napisał(a): To co napisałeś wyżej nie ma sensu lekko. Dalej nie zmienia to wszystko faktu, że KTOŚ te decki ma na podgląd. A jeśli jest to organizator który wie kto czym gra i może sobie dzięki temu wygodnie sparować grupę to to już zupełna tragedia. No to sam losuj grupy, skoro nie grasz Mi to absolutnie nie przeszkadza ^^
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
31.05.2011, 11:12
|
||||
|
||||
|
Dla wszystkich, którzy myśleli, że zapomniałem o turnieju. Turniej odbędzie się, gdy zgłosi się w końcu ósmy gracz. W obecnej chwili mamy 7 graczy, co jest liczbą wyjątkowo niefajną jeśli chodzi o organizowanie turnieju, bo jest pierwsza i jak na złość na nic ciekawego się nie dzieli. Moja propozycja byłaby taka, by zrobić dwie grupy po 4 osoby, z każdej wychodzą dwie i potem półfinały i finały pucharowo. I turniej kończy się po maksymalnie pięciu tygodniach ;]
Jeśli jednak ktoś uważa, że czekanie nie ma sensu i ma ciekawszą propozycję na rozegranie tego (np. swiss, albo sam nie wiem co), to proszę pisać. Ale prywatnie, na gg. Mój numer wszyscy myślę mają (a jak nie, to bardzo łatwo go znaleźć), a nie chciałbym zaśmiecać tego wątku, bardziej niż jest zaśmiecony. Także, podsumowując: jeśli ktoś jeszcze chce się zapisać, a tego nie zrobił, to ma ostatnią chwilę. Przyjęta zostanie już tylko jedna osoba, chyba, że cudem zgłosi się 5 naraz, to wtedy będziemy mogli zrobić 3 grupy. Ale w to wątpię. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
10.06.2011, 21:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.06.2011 21:09 przez emachel.)
|
||||
|
||||
|
Ogłoszenie! Witam. Ponieważ ciągle nie możemy znaleźć ostatniego, ósmego gracza, to postanowiłem, że turniej w takiej formie zostaje... Odwołany! Ale, ale... To nie oznacza, że się nie odbędzie! Po prostu zmieniamy nieco formę, by zyskać na uczestnikach. Po pierwsze - turniej odbędzie się w formacie HS-on, zawierający karty od dodatku HeartGold&SoulSilver do Black&White włącznie. Ten format jest nowinką, mało kto miał w ogóle okazje skonstruować na nim deck i sobie pograć, więc tu będzie świetna okazja do rozgrzewki. Liczę na Waszą kreatywność przy tworzeniu decków! Po drugie - żeby nie było takich problemów jak do tej pory, jeśli chodzi o liczbę osób, to wracamy do formy ligowej, czyli każdy gra z każdym, a potem dwaj najlepsi rozgrywają finał. Na rozegranie meczu najpewniej będzie przewidziane ok. 5 dni, z możliwością przedłużenia do tygodnia w specjalnych okolicznościach. Wszystkich uczestniczących prosiłbym też o pisanie raportów ze swoich meczy, które będziemy publikować tutaj w celu zachęcenia jeszcze większej liczby osób do uczestnictwa w naszych rozgrywkach. Po trzecie - mamy oficjalnego sędziego technicznego (i jednocześnie turniejowego), którym zostaje Legends. Ponieważ jest on jedynym do tej pory zgłoszonym sędzią nieuczestniczącym w turnieju, to do niego będziecie nadsyłać swoje decki, które będą opublikowane w momencie rozpoczęcia turnieju. Zostaną one opublikowane dla wszystkich, by sędziowie uczestniczący w rozgrywkach nie mieli przewagi nad pozostałymi graczami. Po czwarte - nowe zapisy trwają tydzień, czyli do 17 czerwca włącznie. Każdy chcący się zapisać, pisze posta takiego samego jak u góry, bez rozpiski decku, czyli: Kod: [b]Nick używany w lackeyu na czas turnieju:[/b] koniecznie jeden! ;)A następnie wysyła swoją rozpiskę do użytkownika Legends przez PW na tym forum. Jeśli dany uczestnik nie zrobi obu tych rzeczy do końca zapisów, nie będzie brał udziału w turnieju. W razie jakichkolwiek pytań/wątpliwości/sugestii itp proszę pisać do mnie, emachela, moje gg poniżej. Wszystkie posty poniżej, które nie będą zapisami do turnieju, będą od razu kasowane!
*** Nick używany w lackeyu na czas turnieju: emachel Zgłaszam się na: granie i sędziowanie Numer gadu-gadu: 4436557 ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze

![[Obrazek: logohlf.png]](http://img151.imageshack.us/img151/1384/logohlf.png)
![[Obrazek: sig1vn.png]](http://img855.imageshack.us/img855/256/sig1vn.png)
![[Obrazek: sig2cx.png]](http://img232.imageshack.us/img232/7434/sig2cx.png)
![[Obrazek: sig3na.png]](http://img19.imageshack.us/img19/5668/sig3na.png)
![[Obrazek: sig4w.png]](http://img339.imageshack.us/img339/484/sig4w.png)
![[Obrazek: sig5z.png]](http://img51.imageshack.us/img51/1079/sig5z.png)

![[Obrazek: fjpxk3.png]](http://i44.tinypic.com/fjpxk3.png)

![[Obrazek: shadownightsuserbar.png]](http://img411.imageshack.us/img411/9131/shadownightsuserbar.png)

![[Obrazek: 38138g.gif]](http://img94.imageshack.us/img94/1453/38138g.gif)