StronaForumPokedex

Nowy moderator globalny i prefiksy wątków

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wasze Shiny w BW :)
26.04.2011, 11:27
*
Wasze Shiny w BW :)
Postanowiłem założyc temat, po tym, jak wczoraj, będąc jeszcze przed drugą odznaką, szukając Timburra, Throha i Tympole'a z dobrymi naturami, przywędrował do mnie piękny shiny Tympole Smile Jest to mój pierwszy shiny w BW i zarazem pierwszy w ogóle xD nigdy nie miałem takiego szczęścia...

zaznaczam, że nie gram na żadnych kodach i nic mi nie ułatwia zdobycia shiny (nawet głupi pokeradar i chainy - w końcu jestem przed 2 odznaką Tongue)

A jak z Wami? Smile

Myślicie, że jak zaprowadzę tego shiny do DW, to spotka jakiś przyjaciół też shiny?Tongue

Mish Productions: Unboxing + Reviews Smile

Odpisz
26.04.2011, 12:45
*
RE: Wasze Shiny w BW :)
Co do DW - nie wiem, co do shiny, ja upolowałem shiny Panseara ^^

Odpisz
26.04.2011, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.04.2011 13:03 przez klimuk777.)
*
Jak wogóle zdobyć shiny w Black/White? W diamond, pearl i platinum był radar, który nie raz namierzał a tu?

Reshiram napisał(a):klimuk master of sonic Big Grin

Największy manipulator jakiego widziałem w swoim życiu.
Oglądałeś Sonic X? Jeśli tak zapraszam do czytania moich Fan ficków:
http://forum.poke.pl/showthread.php?tid=1705
http://forum.pokemony.com/temat-1928-Son...emnosciach

Pokemony bohatera "Siła przypadku":
Odpisz
26.04.2011, 13:10
*
shiny mogą się zawsze pojawić, nawet bez pokeradaru. Po za tym to pokeradar nie namierza shny, tylko pomaga je znaleźć.

Co do tematu, jakoś nigdy jeszcze nie spotkałem shiny w B/W
Odpisz
26.04.2011, 13:34
*
Wśród wszystkich gier jedynie w D/P/Pt występowało ułatwienie w postaci poke radaru (można bylo stworzyc chaina),
niestety teraz szansa na złapanie shiny jest standardowa, czyli ok. 0.012% ^^

reasumując: nie szukaj na siłę, znajdziesz to się ciesz Smile

Odpisz
26.04.2011, 13:38
*
dokładniej to szansa jest 8/65536, czyli około 1/8192 Tongue
Odpisz
26.04.2011, 15:05
*
W japońskim Blacku udało mi się spotkać shiny Foongusa ;p
Jeszcze w pokemon Volt White(taki hack jakby white 649, ale dużo silniejsi trenerzy) na pustyni spotkałem shiny Trapincha ;D

[Obrazek: shadownightsuserbar.png] by me Tongue
[Obrazek: 38138g.gif]
[Obrazek: mysticmusesd8.png]
Odpisz
 Cherish Balle podarowali: axel
26.04.2011, 15:18
*
Ja w Jap Blacku, po elite 4 w dreamyard spotkałem shiny Lieparda. Zazwyczaj kieruje się zasadą: "Co gra, tam i shiny" w każdej grze granej prze ze mnie był jakiś shiny, ale w ENG white jeszcze nie spotkałem.

[Obrazek: anigifihhq.gif]
Odpisz
26.04.2011, 15:28
*
Ja niedługo spróbuje wyRNGować jakieś shiny, mimo iż podobno jest trudniej niż w 4 genie.

Przypominam że dla nie RNGujących istnieje też Masuda's Method, który w B/W daje jeszcze więcej shiny - szansa wynosi 1/1366, czyli ok 0,00075%.

Przypadkowego shiny jeszcze nie spotkałam.

[Obrazek: mudkipsx.png]

Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience.
Odpisz
26.04.2011, 17:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.04.2011 20:12 przez axel.)
*
Co do shiny: Jeden raz w życiu takiego spotkałem. W LG Onixa, ale go pokonałem z rozpędu. Nie mam szczęścia, ale gdyby mi się znalazł to na pewno wylądowałby w moim teamie.
Odpisz
26.04.2011, 18:00
*
Dzisiaj szukając ditto natrafiłem na shiny piloswina a teraz jest mamoswinem

Mój nowy nuzlocke http://forum.poke.pl/showthread.php?tid=1759
ostatni chapter 23.02.2012
Odpisz
27.04.2011, 21:15
*
Podczas treningu natrafił mi się shiny Liepard, ale nie trenowałam go jeszcze, zostawiam póki nie wymyślę co z nim zrobić Big Grin

Friend Code: 3825-3706-0867 (Heart Gold)
Gadu Gadu: 4217391
UWAGA! Mam nie najnowsze gg więc pisać kto się odzywa, bo nowe numery pokazują mi się jako konferencja!
Odpisz
27.04.2011, 23:53
*
No to na początku pozwolicie że się przywitam Smile Wymiataczem w pokemony nie jestem, raczej bardziej casualem, choć ukończyłem kilka gier z pokami (Red, FireRed, Emerald, HeartGold), to już za bardzo na doborach ataków itp. się nie znam zbytnio. Nie spamując i wracając do tematu dziś zdobyłem przez Trade shiny Ditto. Chciałem go zdobyć ze względu, że nie jestem tak daleko w grze by go znaleźć, a chce pobawić się w hodowcę. Swoją drogą zdobyłem go od prawdziwego cheater'a, skoro miał wiele pokemonów shiny, jak np. Mewtwo, albo Zekroma czy Reshirama na 2 lvl(!), złapane wszystkie oczywiście w master balle (ditto również)... Nic trudnego zrobić coś takiego, sam się przez chwilę bawiłem jak pobrałem save do Platinum (grałem na SuperCardzie- Emeraldy, HeartGoldy i White to oryginały Smile to miałem chyba wszystkie legendy shiny, ale co to za zabawa.. Sam raz złapałem shiny Woopera w FireRed, ale wtedy nie wiedziałem nawet o czymś takim jak shiny poki, myślałem że to po prostu samiczka ma inny wygląd. Już nie pamiętam jak Wooper skończył. Uff skończyłem swoje wypocinyBig Grin
Odpisz
28.04.2011, 0:15
*
Kolego, rozmawiamy tu o prawdziwych shiny, ewentualnie RNG, a nie tanich cheatach... każde wie, że nie istnieje shiny zenek/rysiek. Nie opisuj swojej historii z tanimi cheatami shiny, bo to jak kupowac TCG na rynku...

Odpisz
2.05.2011, 18:12
*
Nie wiem jak Wy, ale jedyny shiny pokemon, który do mnie przylazł to był Seedot, w Ruby na GBA, a i tak później zapomniałem zapisać i :I ...

Nikt inny nie musi mnie rozumieć, wystarczy, że zrobisz to Ty.
Odpisz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Pokemon Valhalla | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS