StronaForumPokedex

Nowy moderator globalny i prefiksy wątków

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Nuzlocke] Moje wyzwanie pokemon Emerald.
13.03.2011, 16:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2011 19:22 przez Moccatina.)
*
[Nuzlocke] Moje wyzwanie pokemon Emerald.
Ostatnio zauważyłem, że większość użytkowników zaczęło grać w Pokemony na podstawie wyzwania Nuzlocke. Postanowiłem sam spróbować ponieważ Pokemony to strasznie łatwa gra i tak to przynajmniej będzie jakieś wyzwanie Tongue Oto moje zasady:
-Pokemon, który padnie w walce jest uznawany za martwego i jest wyrzucany, lub umieszczany w boxie-cmentarzu.
-Można łapać tylko 1 spotkanego pokemona na danej lokacji
-Jeden pokeball na miasto
-Złapany pokemon musi mieć imię
-Zakaz używania rzeczy podnoszących hp lub leczących status, jedyna droga do leczenia to PokeCenter
-Starter jest losowy
Chapter one: Mudkip the best!
Bardzo nie spodobała mi się przeprowadzka do Literoot z New Bark chociaż Johto to i tak biedny region. Nagle usłyszałem, że ciężarówka się zatrzymała. Wyszedłem na zewnątrz. WTF zupełnie inaczej sobie to wyobrażałem ! Myślałem, że Literoot to metropolia! Wszedłem do domu przywitałęm mamę, ustawiłem zegar i wyszedłem zaczerpnąć świeżego powietrza. Szedłęm sobie spacerkiem gdy zobaczyłem że Zigzagoon goni za profesorem Birchem "HAHA" zabawny widok. Profesor Birch : No co się tak patrzysz ratuj mnie w mojej torbie są pokemony. Eneduerikefake Mudkip jak YEAH. 2 ciosami powaliłem zigzagoona. Profes Birch:dzięki chodźmy do laboratorium. Możesz zatrzymać sobie tego pokemona. OŁ JEAH hmm jakby tu Cię nazwać ? JUŻ WIEM nazwę cię Mr.Mud. Dobra mam już pokemona! Ruszam do gymu. Po drodze spotkałem oczywiście May, która poszła złą drogą bez przejścia(facepalm). Trzeba złapać pierwszego pokemona ciekawe kto nim będzie. III Wurmple no dobra niech będzie nazwę Cię KASKADA już nie mogę się doczekać aż wyewolujesz mi w Beautifliego albo Dustoxa. Szedłem przez route prowadzące do Petelburg City. Już widziałem przesmyki miasta gdy nagle jakaś trenerka wyskoczyła mi z walką pokemon. Nie będę przecież ciotą i nie odmówię Big Grin. Jej shroomish omal nie pozbawił mnie zakożczenia gry nie wchodząc do 1 miasta. Musiałem też poświęcić Kaskade żeby wygrać . Mudkipowi zostało 2 hp gdy nagle Critical Hit THANKS GOD . Kaskada będzie mi ciebie brakowało nawet nie wiedziałęm w co ewoulujesz :/.

Drużyna:
Mr.Mud (Mudkip) 9 lvl
 Cherish Balle podarowali: Gonzo, rubin, Grucha2406
14.03.2011, 8:46
*
RE: Moje wyzwanie Nuzlocke pokemon Emerald
[Obrazek: Mudkips-goofytime.jpg]

Fajowo, ktoś z Mudkipem Smile

Mam prośbę - zaznaczaj jakoś (np.boldem), ze łapiesz jakieś poki i ich imiona, będzie łatwiej się połapać. Pisz tez zabite poki w podsumowaniu.
3mię kciuki ^^
Go-Go Mudkipz!

14.03.2011, 14:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2011 14:44 przez Piskor.)
*
Chapter Two: Wyprawa do Roxxane
Skoro jestem w Petelburg to oczywiście muszę odwiedzić i wyzwać na pojedynek mojego tatę (który zawsze kochał swoje pokemony bardziej ode mnie) Cześć tato mam już swojego pokemona chcę z tobą walczyć!
-powiedz mi synu co twój Mudkip na 9 lvl zrobi mojemu slakingowi zdobądź 4 odznaki wtedy będę wiedział, że się nadajesz. Nagle do rozmowy wkroczył Wally. Musiałem mu pokazać jak się łapie pokemony FACEPALM jak można tego nie wiedzieć Tongue. Ruszam dalej do Rustboro w trawie złapałęm Poochienę którego nazwałem Pochy Wkraczam do Lasu pierwszy pokemon jakiego zobaczyłem to Shroomish! Okej osłabmy go trochę a potem złapmy.Pochy atakuj! I w tym momencie shroomish dał o sobie przypomnieć jego abbility EFFECT SPORE. Pochy został zatruty. Złapałem shroomisha i nazwałem go "Mushy:" lecz nie zdążyłem donieść Pochiego do pokecenter, więc niestety umarł. Od tamtej chwili znienawidziłem shroomisha. Ruszyłem w dalszą podróż do Roxxane. Uczniów z gymu pokonałem bez żadnego problemu. Roxxane wyzywam Ci na pojedznek o odznakę!
-Dobrze więc walczmy.
Walka nie była zbyt trudna walczyłem jedynie shroomishem(Mushim), który położył bez problemu wszystkie poki liderki.
-Wygrałem więc teraz dawaj odznakę!
-R:Dobrze jak obiecałam. Ze mną było ci łatwo lecz nie dasz sobie rady z następnym Liderem! Jest ode mnie o wiele silniejszy!
To się jeszcze okaże!

Status drużyny po pokonaniu Roxxane
Mr.Mud(mudkip) 13 lvl
Mushy(shroomish) 14 lvl

Ded: Pochy 5 lvl

Ps. Lvle podaje na oko ponieważ jestem już po pojedynku z normanem i do końca nie pamiętam jakie były
14.03.2011, 16:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2011 16:32 przez Piskor.)
*
Chapter 3 : Wyprawa statkiem po odznakę
Po zdobyciu 1 odznaki ruszyłem w dalszą podróż. Jakiś facet prosił mnie o pomoc ponieważ mówił, że złodziej ukradł mu jego papiery. Zgodziłem się ponieważ i tak idę w tamtym kierunku. Po drodze spotkałem jeszcze kapitana, który mówił, że jakiś typek w niebieskim kombinezonie ukradł mu jego ulubionego pokemona Peeko i trzyma go jako zakładnika w jaskini. Po drodze złapałem jeszcze Whismura, którego nazwałem Whiskars. Zauważyłem mężczyznę, który wyglądał jak złodziej z opisu kapitana. Co gorsza trzymał Peeko jako zakładnika. Musiałęm podjąć szybką decyzję. Zaatakowałem go a mój nowo złapany whismur rozerwał na strzępy jego poochienę. Oddałęm kapitanowi jego pokemona, a on powiedział że w zamian za to będę mógł z nim żeglować jego promem. Oddałem też papiery temu facecikowi. On zaprowadził mnie do firmy i powiedział, że ich boss jest ze mnie dumny. Dostałem od niego PokeNaVa!Jupi! Muszę teraz tylko dostarczyć List do jakiegośtam stevenaSmile
Wyruszyłem do domku kapitana, który ganiał się ze swoim Peeko po domu. Bez owijania w bawełnę od razu wypłynęliśmy do Dewford Town. Już nie mogę się doczekać pojedynku z tamtejszym liderem Big Grin

Stan drużyny :
Mudkip 14 lvl
Shroomish 15 lvl
Whismur:11 lvl
15.03.2011, 18:39
*
Mudkip na startera? Shroomish?!

[Obrazek: rubinapproved.png]

Update'uj regularnie a wyjdzie z tego coś fajnego Wink

[Obrazek: mudkipsx.png]

Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience.
16.03.2011, 17:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.03.2011 18:51 przez Piskor.)
*
Chapter Four:Starcie z Brawlym
Aach nie ma to jak rejs promem. Wspaniały odpoczynek. Mr.Mud,Mushy,Whiskars wybieram was,Odpocznijcie sobie. Położyłem się i patrzałem jak moje pokemony bawią się w berka. (najtrudniej to miał Shroomish, ponieważ nie ma rąkBig Grin). Zacząłem usypiać gdyż byłem zmęczony wcześniejszą wyprawą do Petelburg. W końcu całkowicie zasnąłem. Gdy dopłynęliśmy na miejsce Whiskars obudził mnie swoim atakiem UPROAR.
-Muszę przyznać, że te miasto ma klimacik. Przynajmniej jest pokemart a nie jak w literoot. Pójdę kupić pokaballa, a wy pokemony wracajcie do swoich balli.
Po zakupie przypomniałem sobie, że muszę dostarczyć list do Stevena. Wszedłem do jaskini. Gdy miałem iść na wyższe piętro nagle moim oczom ukazał się Makuhita Jeeeeah uwielbiam makuhity muszę Cię złapać shroomish osłab go trochę. Makuhita dzielnie walczył jednak mój shroomish jest prawdziwym wojownikiem i wyszedł z tej walki praktycznie bez zadraśnięcia Tongue. Pokeball idź! jak YEAH Makuhita joined the team! Hmm jakby Cię tu nazwać? Już wiem! będziesz nazywał się Mahita Big Grin.
Wszedłem na wyższe piętro i nagle albo to ten wczorajszy spiritus albo tu jest Ciemno jak w du*ie Big Grin.
Po omacku znalazłem stevena(co on wogóle tutaj robił xD) i dostarczyłęm mu list. Wzamian dostałem TM steel wing JUPI>
Skoro jużdostarczyłem List mogę iść do Gym'u. Wszedłem i tak właśnie wyglądała moja mina:
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRw6FAxlxNPxkPwEm77Wah...mp;amp;t=1]
Znowu jest ciemno jak w du*pie CO TO MA BYĆ.
Po jaskini znudziło mi się już chodzenie po omacku, ale skoro nie stać gym leadera na prąd to jakoś wytrzymam. Pokonałem wszystkich uczniów z gym'u. Nagle Mr.Mud jakoś dziwnie się poczuł. Myślałem, że zachorował jednak była to ewolucja JEEJ Mr.Mud evolved into a Marshtomp![Obrazek: jak-YEAH.jpg?imageSize=Medium&ge...e=jak-Yeah]
Teraz czas wyzwać na pojedynek Brawliego.
-Brawly wyzywam cię na pojedynek o odznakę!
-Nie ma sprawy. Jeśli chcesz stracić wszystkie pokemony to proszę bardzo.

Zacząłem Mr.Mudem. Bez większego problemu pokonałem Meditita i Machopa. Okazało się, że Brawly chce wystawić Makuhitę. Mr.Mud odpocznij sobie! Idź Mushy. Miałem zamiar użyć Leech Seda by załadować Mr.Muda. To wyszło. Makuhita użył Vital throwa. Mushiemu zostało 20 hp. Nagle Effect Spore zadziałał i Makuhita zasnął. Swietnie teraz mam szansę. I tak przez 3 rundy atakowałem go Mushym . Mogłem zmienić na Mr.Muda lecz przez moją głupotę Makuhita wstał i użył vital throwa. CRYTICAL HIT.
Mushy nie wytrzymał ciosu. NIEEEEE. Przyjacielu nie umieraj wytrzymaj. Mushy nie wytzymał i padł. Będzie mi ciebie brakowało przyjacieluSad.
Teraz Mr.Mud pomścij Mushiego! Mr mud użył Mud Sport Makuhita odrazu padł. Marshtomp był zdenerwowany śmiercią Mushiego i dobijał Makuhitę gdy ten już padł. mr.Mud wracaj do pokeballa dobrze się spisałeś.
No Brawly pokonałem Cie odznaka jest moja.
Tak trzymaj ją ze mną może było ci łatwo ale następny lider jest silniejszy i z pewnością nie dasz rady
-Słyszałem już to od Roxxane o tobie i było mi łatwo.
Stan drużyny:
Mr.Mud (Marshtomp)-17 lvl
Mahita(Makuhita)-12 Lvl
Whiskars(whismur)-14 lvl
)
Ded:Mushy(shroomish) Padł na levelu 16 Rest in Peace Mushy
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Pokemon Valhalla | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS