|
[Nozlocke] pokemonów ruby. Jak możesz zdziwić się na urodziny.
|
|
3.03.2011, 15:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2011 19:21 przez Moccatina.)
|
||||
|
||||
|
[Nozlocke] pokemonów ruby. Jak możesz zdziwić się na urodziny.
Od razu mówię że w moim dzienniku nie będę stosował się do zasady "bez helania, jeden ball na miasto"
"Taa... Wiem co myślicie. Jadę ciężarówką przez dwa dni i nawet w chińczyka nie mogę pograć. Zatrzymała się. "Zbawienie"-pomyślałem. Ocho,mama biegnie na powitanie. "Nie mam tu kolegów ani dziewczyny, to teraz tym bardziej nie będę miał..." -Tonny, skarbie. Przyjechałeś już to teraz chodź do domku. Wchodzimy "O,Jazuniu..."-a wy co byście powiedzieli na widok trzech małp krzątających się po domu? -Nie bój się. Oni pomagają nam w domu. Niedługo przyjdzie po nie trener. -Ta tylko jak przyjdzie, to nie miej pretensji że obrzuciły cię bananami. -Chachacha. Za kare na górę marsz i nastaw zegar. Co zrobić? To idę na strych. Pokoik marny. Ledwo mieści się w nim łóżko. "O! Zegar. No to do roboty...". Pobawiłem się wskazówkami (co mi tam? popsuje się kupią nowy ...) ale się nastawił. -TOONY! Zejdź na dół! No to idziemy. -Co mamo?-a wy powiedzielibyście jakbyście łazili po domu bezsensu? -Idź do sąsiadów i daj im ciasto. -Chcesz ich pozabijać? -Idź.!!! -Okej,okej idę. No to idziemy. W mieszkaniu stała jakaś baba (nie zbyt piękna) więc dałem jej ciasto (nie ładna? Niech spada...) a ona mi że ma córkę. -Siedzi na górze. Idź do niej. Spóźni się na rozdanie pokemonów. -Ok. Niech pani córka spróbuje tego ciasta. Bardzo smaczne. "Jak córka taka jak marka to wyświadczę im obu przysługę..." -Siem....-zaniemówiłem. Ładna nawet. -Czego? Nie widzisz że siedzę na NK? -Tego...No...Już 10.00 i mamy iść na rozdanie poków. -Dobra. W laboratorium pustka... Gadam z kujonkiem i mówi że jakiś pok zaatakował profesorka. Ok jest wyjście z miasta. Wow. Profesorka goni jakiś piesek. -RATUJ!!! ON JEST WŚCIEKŁY BO NIE DAŁEM MU JEŚĆ!!!! Torba, w torbie poki. Co by tu wziąć? Gekon-nie zbyt brzydki. Kur(w)a-nie zbyt dziwny. Niezidentyfikowany wodny mutant- nie zbyt TFUrczy wybór. No to kur(w)a. Walka z piesem. Padł na hita. Doktorek. -Czegoś się bał kujonku? Piesek padł na hita. -Nie bądź taki mądry. Masz tu 5 balli. Idź łapać te stwory. Route 101. Pierwszy pok: zigzagoon. Padł na drapanie. Poki: "FireBlast"-torchick lv.6 i pół. HP:Full Route 103 Pierwszy pok: wingull. Drapanie i został mu 1 punkt HP. (Ale fart) Złapany Poki: "FireBlast"-torchick lv. 6 i pół. HP:Full "AqaBird"-wingull lv.3 HP:1/7 Drugi pok: zigzagoon. Kryt i po fretce. Poki: "FireBlast"-torchick lv.7 HP.Full "AqaBird"-wingull lv.3 HP:1/7 Do May nic nie zaatakowało więc walka. M-may T-tonny m-mudgip t-FireBlast m-pound t-scarth m-pound t-scarth m--,,- t--,,- t-WIN Poki: "FireBlast"-torchick lv.8 HP:8/13 "AqaBird"-wingull lv.3 HP:1/7 W cz.2 przeprawa przez lasek i walka w 1 GYM-ie Dodam że w poki zaczołem dawno i mogę się mylić w przypisaniu HP. Coś mnie tu długo nie było... I chyba znów mnie nie będzie... ![]() ![]()
|
||||
|
3.03.2011, 15:32
|
||||
|
||||
RE: Nozlocke pokemonów ruby. Jak możesz zdziwić się na urodziny
(3.03.2011 15:24)samuraj233 napisał(a): Od razu mówię że w moim dzienniku nie będę stosował się do zasady "bez helania, jeden ball na miasto" Ciężko nazwać to wtedy Nuzlocke... |
||||
|
3.03.2011, 16:37
|
||||
|
||||
|
piękno nuzlockowego wyzwania polega właśnie na tym, że jedyną formą leczenia jest pokecenter. Inaczej to nie różni się niczym od standardowej gry.
I wyjaśnij mi, jakim cudem May ma Treecko skoro wybrałeś Torchica na startera? Steel is strongest, so say we all! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
3.03.2011, 18:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 3.03.2011 18:36 przez samuraj233.)
|
||||
|
||||
|
Tak już mówię. Przeczytasz ostatnie zdanie to się dowiesz [grać nie grałem z 3 m-ce w standart(sap., em., a w ruby nie grałem 2 tygodnie więc zapomniałem xd]
a i w dzienniku MOIM helluje się w P.C (sora mój błąd bo nie zrozumiałem regulaminów) Coś mnie tu długo nie było... I chyba znów mnie nie będzie... ![]() ![]()
|
||||
|
4.03.2011, 16:38
|
||||
|
||||
|
Cz.2 Czyli jak nie spotkać w lesie zboczeńca...
Po pokonaniu May przechodzimy do route 102. O parę lamusów. Bierzemy się za ludki. Ale najpierw połapiemy poki (coby nie było że mam tylko dwa). Unikanie trenerów to moje hobby xF, więc nie było z tym problemu. Pierwsza trawka: Lotad lv.4 (!). Nie dało go rady na hita więc złapany. Druga trawa: RALTS lv.3 (!!!). Torchickiem by padł na hita więc wingull wzioł sprawę w swoje skrzydła. Po ciosie "water gun"-em raltsowi zostało ok. 1 pkt. HP więc złapany. W skrócie: "FireBlast"-torchick lv.8 HP: Full "AqaBird"-wingull lv. 3 HP: Full "Andeos"-lotad lv.4 HP:1/10 "Morpheus"-ralts lv.3 HP:3/7 Po skończonym łapaniu czas udać się do P.C. Po wtórnym wejściu na drogę 102. rozpoczeła się anihillacja trenerów. (PokeLudzi oznaczać będę cyferkami a w dwuwalkach będę oznaczać ich cyfrą oraz literą (np.1a i 1b)) 1. trener miał pięć wurmpli więc nie będę opisywać dednięcia go (to chyba oczywiste że padali kolejno na hita) Stan (po 1 walce): "FireBlast"-torchick lv.9 HP: Full (jak ktoś niekumaty to dla jego wiadomości wurmple to poki słabe i każdy starter jest od nich szybszy, dzięki czemu nic nie robią) "AqaBird"-wingull lv.3 HP:Full "Andeos"-lotad lv.4 HP: Full "Morpheus"-ralts lv.5 HP: full 2.Trener (rozwaliłem ich dwóch bo nie chciało mi się wszystkich xE): Miał jednego pokemona (poochyene) która zleciała na 2 hity AqaBirda (przed walką zamieniłem kurę z ptakiem bo wkurzało mnie że tylko tort ma 5 lv. +) Stan: "Fire...."-torchick lv.9 HP:Full (kropki przy nazwie nie znaczą że zmieniłem imię, znaczą że nie chce mi się pisać w kółko "THE SAME") "AqaBird"-wingull lv.4 Hp:5/12 "Andeos"-lotad lv.4 HP: full "Morpheus"-ralts lv.3 Hp:Full [...] Jesteśmy koło lasu. Wchodzimy. Tytułowych zboczeńców jest tu tyle co shroomishów. Pierwszy krzak: (kto by pomyślał?) shroomish. Nie padł na dwa hity to go CAP!. Stan: "fire...."-torchick lv.9 Hp: full "aqa...."-wingull lv. 4 hp: 3/12 (CZEMU????!!!!!) "Andeos"-lotad lv.4 hp: full "morpheus"-ralts lv.3 hp: full "NoName"-shroomish lv.5 (!) hp : 8/15 No to na razie tyle. Wiem że miało być jeszcze liderka ale to (dzisiaj) później bo muszę lecieć. Coś mnie tu długo nie było... I chyba znów mnie nie będzie... ![]() ![]()
|
||||
|
4.03.2011, 21:22
|
||||
|
||||
(4.03.2011 16:38)samuraj233 napisał(a): Druga trawa: RALTS lv.3 (!!!). Torchickiem by padł na hita więc wingull wzioł sprawę w swoje skrzydła. Po ciosie "water gun"-em raltsowi zostało ok. 1 pkt. HP więc złapany.Cholernie nuzlockowy ten Twój Nuzlocke... |
||||
|
4.03.2011, 23:48
|
||||
|
||||
|
Skoro tak to polecam wypuścić Raltsa. Z tego co pamiętam Lotoad i Ralts są na tej samej drodze, więc powiedz "papa" Morpheusowi.
Friend Code: 3825-3706-0867 (Heart Gold) Gadu Gadu: 4217391 UWAGA! Mam nie najnowsze gg więc pisać kto się odzywa, bo nowe numery pokazują mi się jako konferencja! |
||||
|
5.03.2011, 13:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 5.03.2011 13:22 przez samuraj233.)
|
||||
|
||||
|
Po cholerę mam wypuszczać raltsa? Jego ostatnia forma jest dobra... [locolo(ost. forma lotada jest równa z ostatnią formą raltsa więc będę miał odydwóch na ligę...)
Dobra. Zapomnijcie o tyn nozlocku bo jak macie mnie do cholery krytykować to w dupie mam taką zabawę...[temat do kosza czy tam gdzie wy to macie] Coś mnie tu długo nie było... I chyba znów mnie nie będzie... ![]() ![]()
|
||||
|
6.03.2011, 11:06
|
||||
|
||||
|
Wiesz, cała zabawa w nuzlocke polega na tym, że masz w 99% losowy team. Ten jeden procent to może być starter. I łapiesz tylko CI wyskoczy w pierwszej trawie przy pierwszym odwiedzeniu drogi.
Dla wyjasnienia polecałabym pisać gdzie je spotkałeś, bo po prostu odnieśliśmy wrażenie, że złapałeś dwa poki na jednej drodze (illegal for Nuzlocke). To wszystko
Friend Code: 3825-3706-0867 (Heart Gold) Gadu Gadu: 4217391 UWAGA! Mam nie najnowsze gg więc pisać kto się odzywa, bo nowe numery pokazują mi się jako konferencja! |
||||
|
21.03.2011, 20:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2011 18:30 przez Moccatina.)
|
||||
|
||||
|
A dlaczego tyle byków robisz? Nie możesz pisać w Wordzie? Albo chociaż korzystać ze sprawdzania pisowni w Firefoksie?
Do tego napisałeś dwa rozdziały, otrzymałeś kilka postów i już przerywasz. Mocca: nie bawimy się w moderatora panie kolego. ![]() Dream Points: 4530, Cel: 10,000 |
||||
|
25.05.2011, 19:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.05.2011 22:57 przez Moccatina.)
|
||||
|
||||
|
RE: [Nozlocke] pokemonów ruby. Jak możesz zdziwić się na urodziny.
dobra. reaktywuję ale nie pisać ju postów
Moccatina: właściciel postu dostaje za niego ostrzeżenie. Powód: post jest zbędny, nie wnosi nic do tematu, ta notatka mogła być dodana już po napisaniu kolejnej części Nuzlocke. Coś mnie tu długo nie było... I chyba znów mnie nie będzie... ![]() ![]()
|
||||
|
26.05.2011, 10:56
|
||||
|
||||
(25.05.2011 19:48)samuraj233 napisał(a): dobra. reaktywuję ale nie pisać ju postów Błagam, pisz to tym razem sensownie, zrozumiale i w taki sposób, żeby zachęcić do czytania. |
||||
|
26.05.2011, 11:55
|
||||
|
||||
|
Protip: Jak nie chcesz by ludzie komentowali to co piszesz, to nie pisz nic.
![]() Sklep---Jak wytresować Poka---RNG IV Generacji---RNG V Generacji---Słowniczek---VGC 2011/Autumn Friendly
Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience. |
||||
|
27.05.2011, 22:54
|
||||
|
||||
|
Temat zamykam. Zbyt dużo jest w nim chaosu z czasu kiedy jeszcze nie byłam moderatorem. Jeżeli właściciel Nuzlocke chciałby go kontynuować, proszę o założenie nowego tematu.
|
||||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze

![[Obrazek: derderp.gif]](http://img6.imagebanana.com/img/wstmnp15/derderp.gif)

![[Obrazek: o.png]](http://i.gpxpl.us/ABrRd/o.png)
![[Obrazek: o.png]](http://i.gpxpl.us/eblRd/o.png)
![[Obrazek: o.png]](http://i.gpxpl.us/qllRd/o.png)
![[Obrazek: o.png]](http://i.gpxpl.us/hsxHd/o.png)
![[Obrazek: o.png]](http://i.gpxpl.us/ADjLa/o.png)

![[Obrazek: lilkazura-giggles.gif]](http://www.court-records.net/animationgk/lilkazura-giggles.gif)
10,000
![[Obrazek: mudkipsx.png]](http://img7.imageshack.us/img7/1646/mudkipsx.png)