|
Co będziecie wspominać po 4 generacji?
|
|
2.03.2011, 14:42
|
||||
|
||||
|
Co będziecie wspominać po 4 generacji?
Black i White już niemalże puka do naszych drzwi. Za dwa dni każdy (no, prawie każdy xd) wkroczy do świata Unovy odkrywać nowe Pokemony, nowe lokacje, nowe strategie... czwarta generacja osunie się powoli w cień, i choć wierni fani nie pozwolą jej umrzeć, to dla większości pozostanie już tylko pieśnią przeszłości.
Z czym najlepiej będzie się wam kojarzyć ta generacja? Co będziecie wspominać? Dla mnie będą to (w kolejności chronologicznej): - Majówka 2007 - odnalezienie najnowszych gier z serii - Diamond i Pearl - podczas wycieczki na Giblartar w jednym z tamtejszych sklepów. Żebyście zrozumieli moje całkowite najaranie wówczas - europejska premiera tych gier zapowiedziana była na koniec lipca. - czerwiec 2007 - wielki comeback mój na Polską Scenę Pokemon po prawie roku nieobecności. Raz było lepiej, a raz gorzej, ale mimo to udało mi się poznać paru naprawdę świetnych ludzi. Wymieniać nie będę, bo na pewno bym przez przypadek kogoś zapomniała ![]() - lipiec 2007 - pierwsza walka Wi-Fi - tutaj pozdrowienia dla SailorWilmy, który sądził że 3 EVcami pokona moich 6 in-game'owych Pokemonów. No przepraszam, aż takim noobem to ja wtedy nie byłam ![]() - 2007-2008 - Deoxys-S, Wobbuffet, Garchomp... w moich oczach te 3 Pokemony na zawsze będą synonimem siły i Uberowatości. Aż się łezka w oku kręci gdy człowiek przypomni sobie ~80% usage Garchompa w statystykach Shoddy Battle, prawie 100% lead Deoxysa-S, i Wobbusa wkurzającego wszystko i wszystkich. Co za czasy. - grudzień 2008 - przypadkowe zbreedowanie shiny Mudkipa, jednego z moich ulubionych poków Lepszego prezentu na Wigilię chyba nie mogłam sobie zafundować ![]() - grudzień 2008-czerwiec 2009 - odkrycie i nauka RNG. Myślałam, że udało mi się zhackować grę, poważnie. - maj 2009 - zapowiedź HG/SS, które ku mojemu miłemu zaskoczeniu okazały się być świetnymi grami - styczeń 2011 - pierwszy turniej na PVF, czyli pierwsze takie udane przedsięwzięcie w historii PPSu ![]() Jestem ciekawa waszych wspomnień
![]() Sklep---Jak wytresować Poka---RNG IV Generacji---RNG V Generacji---Słowniczek---VGC 2011/Autumn Friendly
Cytat:Never argue with an idiot. They drag you down to their own level and then beat you with experience. |
||||
|
|
2.03.2011, 21:29
|
||||
|
||||
|
RE: Co będziecie wspominać po 4 generacji?
Mnie najbardziej będzie brakować Undergrounda. Łażenie po nim, kopanie, szukanie flag, to była świetna zabawa na całe godziny.
I tak, jak w przypadku Rubin, IV generacja spowodowała mój come back (wszystkiemu winna dwójka...) |
||||
|
|
6.03.2011, 21:15
|
||||
|
||||
(2.03.2011 21:29)axel napisał(a): Mnie najbardziej będzie brakować Undergrounda. Łażenie po nim, kopanie, szukanie flag, to była świetna zabawa na całe godziny. Podpisuję się pod tym. Druga generacja całkiem mnie zniechęciła, III też taka sobie, a IV spowodowała mój powrót do świata pokemonów. Najbardziej mi będzie brakować Undergrounda i oczywiście całego regionu Sinnoh. Jest on jednym z moich ulubinych, a grach B/W niestety nie da się podróżować między regionami .
Zapraszam na mój kanał na YouTube ---> http://www.youtube.com/user/MysteryLucario?feature=mhum
|
||||
|
8.03.2011, 18:35
|
||||
|
||||
|
Ja będę pamiętać szczególnie Arceusa i jego Multitype.
Sądzę, że zapamiętam także moje poki. Te ewolułujące przez trade z itemem. Chodzi mi o Magmortara, Electrivire itd.
|
||||
|
8.03.2011, 20:05
|
||||
|
||||
|
Cóż, ja 4 geny nie opuszczam. W piątej zostaje in game, ale mam zamiar dopiero teraz ostro zabrać się za czwartą.
-Zaskoczenie, po 3 genie miałem przerwe od poków i na czwartą wpadłem w środku jej trwania. -4 gena to oczywiście WiFi, bezapelacyjnie największy jej plus (wymiany, walki, GTS, eventy). -Przemodelowanie ataków (fizyczne/specjalne dla kazdego typu). -Większa złożonośc rozgrywki, nowe ciekawe ataki. Całą 4 gene uważam za rewolucje. Takie nowe narodziny poków. Renesans. Ważny okres w historii ich dziejów. FC White: 0776 6369 7537 GG 1907933
|
||||
|
8.03.2011, 20:22
|
||||
|
||||
|
Hmm mimo iż początkowo nie byłem do 4 gen przekonany to z czasem sie to zmieniło. Wogóle troszkę mnie wkurzyło że tak szybko wyszło B/W.
A zapamiętam: *moje zniechęcenie i zdenerwowanie podczas rng'owania pierwszego pokemona. *walki na wifi,obmyślanie taktyk i trenowanie pokemonów pod EV ![]() *wogóle nauczenie się RNG które dla mnie jest poprotu rewelacyjne i tu chcę podziękować Rubin za poświęcony mi czas, dzięki któremu mogłem rozkminić o co w tym chodzi : ) PS: Enygma ja też nie rozstaje się z 4gen więc będzie z kim powalczyć : ) ![]() Posiadam dużo "ITEMÓW" i "TM" z D/P/PT/SS/HG Jeśli czegoś potrzebujesz pisz na gg: 10031198,chętnie się wymienie ![]() Moje FC: [Diamond] : 3696-9676-1334 [NEW] [Platinum] : w drodze>21.03.11r. [Heart Gold] : 3439-2209-7284 [White] : 4770-7086-0419 |
||||
|
18.04.2011, 18:48
|
||||
|
||||
|
Da mnie IV generacja to pożegnanie z klasycznymi,kultowymi Pokami.
Poki moją pasją,Poki moim życiem.|Czy to nie dziwne że w Pokemonach zawsze podróżuje dwóch chłopców i jedna dziewczyna? |
||||
|
|
18.04.2011, 23:29
|
||||
|
||||
|
a ja się nie zamierzam póki co z nikim i niczym żegnac, uważam ze walki i trade'y beda sie odbywac za posrednictwem 4 geny jeszcze długo długo
Mish Productions: Unboxing + Reviews
![]() reklama (Click to View) |
||||
|
19.04.2011, 16:44
|
||||
|
||||
|
ja raczej sie nie przerzucę całkowicie na V genę. Wolę tak jak Enygma ostro zabrac się za czwartą.
uwielbiam w niej wiele rzeczy: - Underground - Battle Tower - Contesty - EV'ovanie poków - walki na wi-fi Nigdy nie zapomnę 6 grudnia 2008: jak kupiłem pearla w Empiku. Dzień później zacząłem grać i doszedłem do 4 odznaki Gra zajęłaby mi tydzień, gdyby nie to, że zgubiłem się na Mt. Coronet xdRok 2009... Odkrycie przeze mnie Mystery dungeona, oraz rangera... to były piękne czasy... 30 czerwca 2010. Tydzień po moich urodzinach zafundowałem sobie Heart Golda. Niektóre zmiany od oryginalnych wersji mnie mile zaskoczyły. Właśnie dzięki w HG mam w Pearlu pełny National dex ^^ |
||||
|
5.06.2011, 19:19
|
||||
|
||||
|
Ja (CHYBA) nie zakończe IV geny.
Oni takie pokemony w V genie wymyślają jakieś dziwne nazwy jakieś Tepig itd. +_+ Ciekawe jakie będą w VI genie? Fhajxufuaoq o wyglądzie piórniko-kubko-śmietniko-komputero-trawo-chomika? :X No coś narobił? SYGNATURA NIE JEST JADALNA ZROZUM! |
||||
|
|
15.01.2012, 12:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.01.2012 12:18 przez Serperior.)
|
||||
|
||||
(5.06.2011 19:19)KrzaK napisał(a): Ja (CHYBA) nie zakończe IV geny. rozbawiłeś mnie ale te nazwy w 6 genie mogą tak wyglądać japońcy są nieprzewidywalni ale wracając do tematu wspominać bede mojego infernapea o ile nie wyśle do bw |
||||
|
16.01.2012, 7:46
|
||||
|
||||
|
Heh... ale przecież Tepig to amerykańska nazwa... Japończycy mają właśnie fajne nazwy...
Wracając do tematu, to mnie najbardziej będzie brakować Undergrounda i pokazów... |
||||
|
23.01.2012, 19:41
|
||||
|
||||
(16.01.2012 7:46)sebek5000 napisał(a): Wracając do tematu, to mnie najbardziej będzie brakować Undergrounda i pokazów... Co prawda już dawno po premierze V geny, ale i tak się wysłowię ![]() Zgadzam się całkowicie. Pamiętam, że zawsze kiedy chciałem pograć w poki (a jeszcze wtedy na DS'a nic innego nie miałem), ale nie chciało mi się iść dalej z fabułą, pierwsze co robiłem to contesty albo Underground. Ta radocha kiedy się znalazło pierwszą skamielinę albo Heart Scale A contesty, co tu dużo mówić, <3. Od Musicalu aż mi się rzygać chce. Ale to nie o tym temat.
|
||||
|
|
28.01.2012, 12:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 1.02.2012 8:56 przez Gonzo.)
|
||||
|
||||
|
Mnie ta seria nie zachwyciła, może poza Galaktycznymi Bitwami
piękna nabitka + offtopic + brak uzasadnienia posta + post w złym dziale 20 punktów dla Griffindoru! ~Gonzo Zapraszam wszystkich do czytania mojego ficka Kanto: Legendary Clashes |
||||
|
26.03.2012, 19:00
|
||||
|
||||
|
1. Nowe EVEElucje
2. Walki wi-fi 3. Łatwiejsze breedowanie starterów 4. Drzewa Honey Trees 5. Underground 6. Świetny Battle Frontier 7. Wiele nowych przedmiotów pomocnych w walce jak i w podnoszeniu statystyk i wiele innych... |
||||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2012 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze
Silnik forum MyBB, © 2002-2012 MyBB Group.
Theme Designed by: Techedze

![[Obrazek: mudkipsx.png]](http://img7.imageshack.us/img7/1646/mudkipsx.png)

.
--->

![[Obrazek: beratheon_rnwwnxe.jpg]](http://s5.ifotos.pl/mini/beratheon_rnwwnxe.jpg)

![[Obrazek: 20110103pokemonlogo.jpg]](http://img834.imageshack.us/img834/5412/20110103pokemonlogo.jpg)

![[Obrazek: mish6.png]](http://img859.imageshack.us/img859/6973/mish6.png)