Zgodnie z przewidywaniami w najnowszym
CoroCoro znajdują się informacje dotyczące nadchodzącego filmu kinowego. Do tej pory wyciekł tylko jeden skan przedstawiający
Primal Kyogre'a, Primal Groudona oraz Shiny Mega Rayquazę.
Kolejny
teaser filmu natomiast ukazał się podczas emisji japońskiego programu dla dzieci Oha Suta. Zawartość teasera w większości pokrywa się z obrazkiem przedstawionym na skanie powyżej. Filmik kończy się jednak w zaskakujący sposób, który
sugeruje premierę kolejnego stworka, aktualnie oficjalnie nieujawnionego.
Nadal czekamy na kolejne skany CoroCoro oraz transmisję programu Pokémon Get☆TV, skąd być może dowiemy się kolejnych nowości o najnowszej kinówce.
Ten cały nowy pokemon mysi być potężny. Ale i tak ten koniec jest dziwny
(11.12.2014, 21:18)Master0102 napisał(a): [ -> ]Ten cały nowy pokemon mysi być potężny. Ale i tak ten koniec jest dziwny
Raczej nic odkrywczego na nas nie czeka. Pierścienie-portale wskazują na wystąpienie Hoopy i jej alternatywnej postaci. Poza tym jest jeszcze cień na plakacie
[KLIK], który dodatkowo dowodzi wystąpieniem tegóż poka..
A końcówka z wciąganiem -
(X) It gathers things it likes and pushes them through its loop to teleport them to a secret place.
(Y) This troublemaker sends anything and everything to faraway places using its loop, which can warp space.
Tyle nt opisu z Serebii
Sorry, ale to mi się tak bardzo skojarzyło, że nie mogłam się powstrzymać. xD
tpiapiac - Ten cień to ogon Reshirama na większej rozdzielczości widać:
http://i.imgur.com/iIn6UoI.jpg
Ale shiny to się nie spodziewałam - wiadomo co będą rozdawać podczas premiery.
Nadal mam nadzieję że połączą następny film ze specjalem.
Jakby ktoś jeszcze miał jakieś wątpliwości:
https://www.youtube.com/watch?v=NWB-oQQjHkw
Liczę tylko że w grze dostanie to jakiś przyzwoity event - Bo ten z Diancie mimo że mnie zaskoczył to na dobrą sprawę praktycznie go nie było.
Mi tam trochę przypomina film Arceus i klejnot życia przynajmniej w kontekście między płytami a pierścieniami i trzy legendarne pokemony wspólnie próbują pokonać jednego.
Film może być fajny,ale trochę mi dziwnie tak z tym Omega Groudonem i Alpha Kyogre.
I to jeszcze w serii XY.
(12.12.2014, 19:26)LucarioXD napisał(a): [ -> ]Film może być fajny,ale trochę mi dziwnie tak z tym Omega Groudonem i Alpha Kyogre.
I to jeszcze w serii XY.
Naprawdę nie rozumiem dlaczego, tym bardziej, że w tej serii powraca się do korzeni.
Niedość, że dex Kalos jest ograniczony, to pojawia się sporo nawiązań do poprzednich generacji.
Więc hoopa i jego pierścienie? Poza tym te same pierścienie pojawiają się w ORAS więc śmiało można założyć, kto jest odpowiedzialny za pojawienie się innych legend w ORAS. Ciekawi mnie tylko, czy event towarzyszący filmu połączy jakoś fabularnie hoopę i pierścienie, czy tylko wspomną o tym w jakimś dialogu...
Jak wspomniałam
na Lati gdzie indziej (

), fajnie byłoby gdyby pojawiła się jakakolwiek wzmianka na temat osób, które przebudziy Kyogra i Groudona (chodzi tutaj o Aquę i Magmę, któych mogliby pokazać w odświeżonej wersji). Nie mówię, że cały film ma być strcte z tym związany, ale mała pamięć o przeszłości by nie zaszkodziła (tak jak to było w filmie z Jirachim, gdzie Magma mignęła gdzieś w począku - mały gest, a jednak ucieszył).
Ach, no i wątek Zinny bardzo propsowany. Ale w to wątpię, w końcu kinówki nie łączą się z głównym kanonem serii, odpowiedzialnym za robienie reklamówki grom.