Krótko i treściwie...
Dubbing (głosy Keldeo i Viriziona) mi się nie podoba na tą chwilę, nic a nic. Plus za animacje, bo jest coraz lepsza, ale czasami tęsknię do tej z początkowych filmów...
(14.11.2012, 19:04)Kapu napisał(a): [ -> ]Krótko i treściwie...
Dubbing (głosy Keldeo i Viriziona) mi się nie podoba na tą chwilę, nic a nic. Plus za animacje, bo jest coraz lepsza, ale czasami tęsknię do tej z początkowych filmów...
Jestem tego samego zdania ... scena z trawą prawie tak sama jak w filmie Arceus? (opening Galaktyczne Bitwy "Więc Walcz!")
Bardzo fajnie sie zapowiada ten filmik Na pewno zobaczę. Ten Keldeo ma ten pyszczek troszeczke taki opuchnięty jakby ho ugryzł Bedrill ale jego 2 forma na szczęście jest już lepsza Na film się nie mogę doczekać i ciekawe czy będzie jakiś global english games WiFi Event z Keldeo w związku z emisja filmu.
Ja też nie cierpię efektów w 3D od których bolą mnie oczy. Poprostu jest to przesłoedzone. W satrych anime i filmach bomba błotna nie była taka brzydka jak teraz w BW, albo miotacz płomieni i wodna broń ulepszone mi sie nie podobają.
No to chyba jak dotąd tylko mnie to się podoba. Głosy najlepsze nie są, ale raczej wyżej niż przeciętne (zresztą i tak nie oceniajmy jak jeszcze polskich nie ma - PL są ważniejsze xD). Efekty bardzo ładne. Jakoś nie mam ochoty wracać do starych filmów. Im ładniej tym lepiej, no nie przesadzajmy. Lepsze animacje w 14 i 15 serii anime i filmach najnowszych niż te z regionu Kanto czy Johto np. Hmm.. logo takie sobie, napis Kyurem fajny ale ta smocza otoczka nijaka.
Głosy takie se sobie. Japanese still better dubbing.
Kreska - oezu. Teraz to to wszystko komputery, fotoszopy, czydeesy i te inne. W pogoni za coraz lepszymi technologiami i efektami specjalnymi ludzie zapominają o starym dobrym ołówku i kartce... a szkoda.
Jak na mnie to dubbing jest spoko i tak i tak jestem zakochana w angielskiech dubbingach anime, a ten test wyjątkowo fajny. Z własnego doświadczenia wiem, że to dzięki dubbingowi możemy trochę dowiedzieć się o danej postaci, np Keldo: możemy odczuć, iż jest on mody, gdzieś tak w wieku 13-16 lat, pełen energii i odwagi, Virizjon jest natomiast jeko takom takby mamom, opiekuje się niem i bawi, uczy i pokazjue mu co on sam musi odkryć. Chociarz szczeże mówiąc te 3d na początku też mi się nie podoba.Takie jest moje zdanie. Amen :3
No co powiedzieć, dubbing nawet dobrze pasuje wg mnie do Keldeo i Viriziona. Tylko Kyurem wg mnie miał trochę głupią role... równie dobrze mógł nie mieć wgl głosu podkładanego