Pokemon Valhalla Forum

Pełna wersja: Help Center
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
A jakie masz ustawienia Game Synch? Manualne czy automayczne? Wejdź w PSS w zakładkę Game Synch i tam pogrzeb.
Mam automatyczne, ale to nawet nie była kwestia Game Sync - bo zrobiłam, ale wtedy kółeczko i tak nie zniknęło.
Tak jak napisałam, w Holo Caster miałam jakieś niesprawdzone wiadomości - miały wykrzykniki, więc no, domyślam się, że to oznacza iż ich nie sprawdzałam.
Co i tak dziwne, bo w sumie tymi wiadomościami się nie przejmowałam do tej pory i dopiero ze dwa dni temu te kółeczko się pojawiło.
Zwykłe powiadomienie - Ja też się tym zdziwiłem kiedyś. Się okazało że chodząc po Berlinie złapałem StreetPass'em kilku pokemaniaków i dotałem za to "mile" Big Grin
Jak często trzęsą się kosze w Pokemon Village? Co jaki czas?
Ja tam "śmieciaka" trafiam losowo. Jeśli chcesz Bannette to Serebii twierdzi że jest "On Thursdays".
Losowy tak jak dustcloudy w V generacji nie ma określonej ilość kroków którą trzeba przejść. Banette w czwartki występuje.
Nie interesuje mnie Banette ani Garbodory, chcę tylko wiedzieć, czy shake odnawia się w zależności od kroków czy upływającego czasu.
Pytanie odnośnie breedowania. Jeśli rozmnożę samczyka espeona z samiczką growlithe'a dostanę dziecko z morning sun (jak espeon go ma oczywiście Wink). Gdy dam to dziecko z morning sun dalej do breedowania to czy atak będzie przechodził na potomstwo czy już nie?
(19.01.2014 23:45)shiki napisał(a): [ -> ]Pytanie odnośnie breedowania. Jeśli rozmnożę samczyka espeona z samiczką growlithe'a dostanę dziecko z morning sun (jak espeon go ma oczywiście Wink). Gdy dam to dziecko z morning sun dalej do breedowania to czy atak będzie przechodził na potomstwo czy już nie?

Będzie.
(19.01.2014 23:15)VersusMe napisał(a): [ -> ]http://tintower.pl/games/xy/pokemon_village.php
Tutaj masz wszystko fajnie opisane. Zawsze było tak że w zależności od kroków. Ale znowu LOSOWY element.

Dziękuję, ale ja to wszystko wiem Wink

Chodzi mi o to, że w pokach są dwa rodzaje losowości. Losowość uzależniona od kroków, jak np. to, czy po określonej ilości kroków wygeneruje nam się jajko z daycare center, i losowość uzależniona od czasu, jak to, czy odnowią nam się po 24h eventowe pochowane itemy, jak prism scale w XY.

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakiego typu losowość jest to tutaj, a to dla mnie istotne.
(20.01.2014 1:03)Rynn napisał(a): [ -> ]
(19.01.2014 23:15)VersusMe napisał(a): [ -> ]http://tintower.pl/games/xy/pokemon_village.php
Tutaj masz wszystko fajnie opisane. Zawsze było tak że w zależności od kroków. Ale znowu LOSOWY element.

Dziękuję, ale ja to wszystko wiem Wink

Chodzi mi o to, że w pokach są dwa rodzaje losowości. Losowość uzależniona od kroków, jak np. to, czy po określonej ilości kroków wygeneruje nam się jajko z daycare center, i losowość uzależniona od czasu, jak to, czy odnowią nam się po 24h eventowe pochowane itemy, jak prism scale w XY.

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji jakiego typu losowość jest to tutaj, a to dla mnie istotne.

Wydaje mi się, że sprawa się ma identycznie jak w przypadku trzęsącej się trawy chociażby.

Poszukałem trochę w sieci i znalazłem to i notkę pod filmikiem pokazującym jak złapać Rotoma:
Cytat:Trash bins shake at times in here,time your interaction exactly when it shakes.When you exit Lost hotel the shake of trash bin is 'RESET' then you can go ahead and try again. There is 60% chance that you will find item in Trash bins and 40% chance to find a pokemon leaping out of the trash cans,again do not get mad if you always get items.

No i jeszcze notka z Bulbapedii:
Cytat:There are five trash cans in this area within the yellow flowers. When running past them, occasionally a trash can will briefly shake. Interacting with a shaking trash can yield a shadow leaping out, leaving behind one of the items below.
Może ona sugerować, że chodzi o kroki, choć to raczej nadinterpretacja.

Cóż, pewnie niewiele ci to pomoże, ale chociaż tyle mogłem zrobić Smile
(20.01.2014 1:39)Mi5i3K napisał(a): [ -> ]
Cytat:Trash bins shake at times in here,time your interaction exactly when it shakes.When you exit Lost hotel the shake of trash bin is 'RESET' then you can go ahead and try again. There is 60% chance that you will find item in Trash bins and 40% chance to find a pokemon leaping out of the trash cans,again do not get mad if you always get items.

Używałem w tym miejscu pokeradaru i nie zauważyłem żeby itemy/poki w koszach odnawiały się w tym czasie. Najpewniej jest tak jak w tym cytacie, trzeba wyjść z lokacji i wejść do niej jeszcze raz.
Czy można przesyłać poki z pokemon x do y i odwrotnie za pomocą pokebank'u.Dzięki z góry
(21.01.2014 19:54)Staraptor1999 napisał(a): [ -> ]Czy można przesyłać poki z pokemon x do y i odwrotnie za pomocą pokebank'u

Bank ci niepotrzebny, jeśli masz gry na 2 rożnych konsolach. Ale możesz tak zrobić, że połączysz z Bankiem obie wersje i potem prześlesz przykładowo z X do Pokébanku, a pózniej Poki ściągniesz do Y. Póki co jednak, Bank jeszcze nie wyszedł.
podobno da sie zmienic forme rotoma, jezeli tak to gdzie?
Przekierowanie